SUPLA Z KOLORAMI

Zybi

Na jednym smartfonie mam oryginalną apkę , a na drugim z kolorami. Obie wersje współpracują z serwerem lokalnym na Orange Pi Lite i jak do tej pory nie zauważyłem żadnej różnicy w ich działaniu.
Obecnie wprowadziłbym tylko inwersję w kolorystyce stanu gniazd i żarówek, czyli stan włączony na czerwono (uwaga pod napięciem), a stan wyłączony na zielono.
Mi, ta odrobina kolorów jednak bardziej pasuje niż forma czarno-biała.
slawek

Też używam serwera lokalnego na RBPi3, ale próbowałem i na svr1.supla.org i jest dokładnie to samo. Telefon HTC M9 też powinien być wystarczający moim zdaniem... więc co może być przyczyną?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Domyślnie tak się zachowuje ten listview i trzeba wprowadzić odpowiednie zmiany w kodzie aby interfejs odpowiednio reagował.
Tak jest zrobione w oryginalnej wersji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Zybi

Namierzyłem inny problem w prawidłowym działaniu apki "Supli z kolorami". Aplikacja pokazuje nieprawidłowe przypisanie kanałów do lokalizacji, np dwa kanały przypisuje do lokalizacji nr 1 (tej prawidłowej), a dwa następne do lokalizacji nr 2. Wyłączenie urządzeń, wykasowanie ich na serwerze, a następnie włączanie ich po kolei dopiero właściwie przyporządkowuje kanały do lokalizacji. Na chwilę obecną wracam więc do oryginalnej aplikacji, na której wszystko działa prawidłowo.
martinok

W aplikacji pobranej z GitHub nic nie zmieniałem poza ikonami i wielkościami czcionek ale też tylko w ogólnych plikach.
Edycja w Android Studio - dla info może to coś namieszało ale nie sądzę.
pewnie autorzy apki powinni się wypowiedzieć.
"Wiedza bez Praktyki jest Bezużyteczna , praktyka bez wiedzy Niebezpieczna"...
Zybi

martinok wrote: Sun Feb 26, 2017 9:51 pm W aplikacji pobranej z GitHub nic nie zmieniałem poza ikonami i wielkościami czcionek ale też tylko w ogólnych plikach.
Edycja w Android Studio - dla info może to coś namieszało ale nie sądzę.
pewnie autorzy apki powinni się wypowiedzieć.
Tak i też uważałem i dlatego kupę czasu straciłem na szukaniu przyczyny u mnie na własnym serwerze. Nic nie znalazłem, a po wgraniu oryginalnej apki wszystko wróciło do normy.
Być może faktycznie w dostępnych źródłach jest jakiś bug?
Trochę szkoda mi tych kolorów.
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

@martinok, sforkuj się z https://github.com/SUPLA/supla-android i wrzuć na githuba źródła supli z kolorami. Będzie widać co się zmieniło i ewentualnie gdzie szukać problemu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Źródła na githubie odpowiadają kompilacji dostępnej w Google Play. Jak @fracz pisał, sforkuj się na githubie to będzie można porównać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
martinok

"Wiedza bez Praktyki jest Bezużyteczna , praktyka bez wiedzy Niebezpieczna"...
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Rzeczywiście, poza zbumpowaniem build tools nie widzę nic co mogłoby spowodować różnice w działaniu kolorów i oryginału...

https://github.com/fracz/supla-android/ ... 7ec3996533

Return to “Android”