QLQ dzięki za pomoc chyba wiem mniej więcej o co chodzi z Supla_ON i OFF.
A soft wygląda super i wszystko można konfigurować w przeglądarce rewelacja. Aktualnie każdy kod kopiuje ręcznie do programu więc przy każdej zmianie muszę podłączyć kabel i zmieniać program na piechotę.
Niedługo to sprawdzę.
Takie tylko pytanko czy ten soft zadziała tylko na Wemosie D1mini czy coś innego tak samo może być? Aktualnie mam Huzzaha od Adafruta.
włącznik irda np. klimatyzacji
-
elmaya
works smoothly with Adafruta Huzzahaprzemek123 wrote: Wed Apr 15, 2020 9:45 pm QLQ dzięki za pomoc chyba wiem mniej więcej o co chodzi z Supla_ON i OFF.
A soft wygląda super i wszystko można konfigurować w przeglądarce rewelacja. Aktualnie każdy kod kopiuje ręcznie do programu więc przy każdej zmianie muszę podłączyć kabel i zmieniać program na piechotę.
Niedługo to sprawdzę.
Takie tylko pytanko czy ten soft zadziała tylko na Wemosie D1mini czy coś innego tak samo może być? Aktualnie mam Huzzaha od Adafruta.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
jeżeli chodzi o IrDa to elmaya zrobił taki soft (i opisał hardware) i to działa jeżeli chodzi o sprzęty typu rtv. Z klimą u mnie nie zadziałało, ponieważ wszystkie ustawienia (tryb pracy, temperatura, etc.) są pamiętane w pilocie i podczas wciśnięcia on/off pilot wysyła komplet informacji. Ten soft tego nie potrafił, tylko pojedyncze komendy: https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6404byniom wrote: Sun Aug 11, 2019 7:32 am Włącznik irda np. klimatyzatora . Czy ktoś próbował zrobić włącznik który by sterował sygnałem irda ? chodzi mi o to żeby można było zaprogramować np. jeden sygnał z pilota a potem za pomocą supli wysyłać na diodę nadawczą . Można to wykorzystać do sterowania np. klimatyzatorem . Nie potrafię programować dlatego się pytam czy ktoś coś w tym rodzaju próbował zrobić.
Drugi soft był kolegi Ducha ale z przykrością stwierdzam, że brakło mi zaparcia żeby potestować (uznałem, że z klimą nie zadziała) viewtopic.php?f=24&t=6137
U mnie sterowanie klimą udało się ogarnąć lutując się pod wyprowadzenia fizycznego przycisku i jest tylko opcja włącz/wyłącz. Klima pamięta ostatnie ustawienia.
YoMan