Adres serwera nie został znaleziony

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

damik1989 wrote: Sun Oct 11, 2020 1:43 pm ..............................................................................................................................2
A jesteś faktycznie połączony na smartfonie ze swoją siecią Wi-Fi, z którą chcesz sparować urządzenia wykonawcze i czy masz wyłączoną transmisję danych komórkowych?

Czy Twój router to nie jest przypadkiem Tenda?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
damik1989

Dziękuje wszystkim za pomoc otóż udało się połączyć z modułem przez adres http://192.168.4.1 i kreator dodaje urządzenie poprawnie, i tak jak by dodało przechodzi wszystkie kroki ale w telefonie nic nie ma żadnej ikony na stronie supla cloud też nic
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jak połączysz się smartfonem z siecią Wi-Fi emitowaną przez moduł (nazwa tej sieci zaczyna się od słowa ZAMEL), to wchodzisz przeglądarką (np. Chrome) na adres http://192.168.4.1 W wyświetlonym formularzu wpisujesz nazwę swojej domowej sieci Wi-Fi, hasło do niej i adres e-mail na którym masz konto SUPLA Cloud. Klikasz na samym dole przycisk SAVE i naciskasz raz krótko przycisk podnoszenia rolety aby moduł wyszedł z trybu konfiguracji i zarejestrował się w SUPLA Cloud.
Przy takim sposobie konfiguracji nie uruchamiasz żadnego kreatora w aplikacji SUPLA!
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli teraz kreator przechodzi to odczytaj co jest na końcu w „Poprzedni status”. Lub odczytaj ze strony 192.168.4.1 „LAST STATE”.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
damik1989

Zrobiłem tak jak Pan napisał i nic moduł po naciśnięciu przyciska rolety wyszedł z trybu konfiguracji ale nic w aplikacji ani w supli coult się nie pojawiło
damik1989

LAST STATE pokazuje że połączone
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
damik1989

Znaczy zgoda czyli tak ma być tak :?:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Last state pokazuje, że próbuje się połączyć ale się nie połączy.
Wypełnij formularz bo jest pusty.

Network name to nazwa Twojej sieci Wifi.
Password to hasło do sieci wifi.
Email to adres email jakim się logujesz co cloud.supla.org
Server to adres serwera na którym masz konto. Odczytasz go ze strony widocznej zaraz po zalogowaniu na cloud.supla.org

Jak już sobie z tym poradzisz napisz nam więcej na temat Twojego smartfona.
Producent, model, wersja Androida. Spróbujemy ustalić dlaczego u Ciebie kreator dodawania z aplikacji nie działa.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
damik1989

Nie no to mi się udało tylko nie ten zrzut z ekranu wstawiłem, a telefon Samsung S9 plus
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
damik1989

Kreator dodawania modułu z aplikacji już działa ale co z tego jak nic nie rejestruje żadnego modułu rolety brama itd

Return to “Pomoc”