Tak więc czas odkładać na rozszerzenie...
Nie chce ktoś okazyjnie kupić TPLink Deco M4R 2 szt. z półrocznym przebiegiem?
Tak, wiem. Właśnie zamówiłem dodatkowy AP tym razem LITE bo niestety, muszę mieć na obu kondygnacjach po jednym urządzeniu a drugi LR to byłby już spory nadmiar. Tak więc w przyszłym tygodniu się okaże, jak to zacznie hulać i czy zasięg sięgnie do bramy i licznika głównego.pzygmunt wrote: Fri Oct 23, 2020 3:39 pm Nie wtopiłeś. Ubiquity to na prawdę dobry sprzęt. Z czasem dostrzeżesz różnicę w jakości. Rozbudowa sieci to też inna bajka. Na prawdę dobrze do działa. Możesz podpinać kolejne AP po kablu oraz używając wireless uplink-a/mesh-a.
Testowałem UAP AC LITE nie byłem z nich zadowolony, przy intensywnym transferze wydaje bardzo głośne dźwięki (piszczał/syczał/bzyczał) najlepiej puścić speedtest by się przekonać w LR tego niema, u siebie mam 2szt. LR umieszczone centralnie jeden na parterze i drugi na piętrze dom mam ogarnięty ale żeby hulało prawidłowo na zewnątrz musiałem i tak dokupić dodatkowo UAP-AC-M i teraz jest stabilnieGoral64 wrote: Fri Oct 23, 2020 3:45 pm Właśnie zamówiłem dodatkowy AP tym razem LITE bo niestety, muszę mieć na obu kondygnacjach po jednym urządzeniu a drugi LR to byłby już spory nadmiar. Tak więc w przyszłym tygodniu się okaże, jak to zacznie hulać i czy zasięg sięgnie do bramy i licznika głównego.
Może jakiś wadliwy egzemplarz? @kris.sg pisał, że ma 2 LITE ale nic nie wspominał, że warczą na niego...mariusz_70 wrote: Fri Oct 23, 2020 5:55 pm Testowałem UAP AC LITE nie byłem z nich zadowolony, przy intensywnym transferze wydaje bardzo głośne dźwięki (piszczał/syczał/bzyczał) najlepiej puścić speedtest by się przekonać w LR tego niema, u siebie mam 2szt. LR umieszczone centralnie jeden na parterze i drugi na piętrze dom mam ogarnięty ale żeby hulało prawidłowo na zewnątrz musiałem i tak dokupić dodatkowo UAP-AC-M i teraz jest stabilnie
Ja po przesiadce na Ubiquity też zauważyłem poprawę jakości znaczną. Mam niestety plusa lte, kiedyś przy netflixie trzeba było telefony wyłączyć z wifi bo nie dawało rady, teraz śmiga wszystko bez zająknięcia.pzygmunt wrote: Fri Oct 23, 2020 3:39 pm Nie wtopiłeś. Ubiquity to na prawdę dobry sprzęt. Z czasem dostrzeżesz różnicę w jakości. Rozbudowa sieci to też inna bajka. Na prawdę dobrze do działa. Możesz podpinać kolejne AP po kablu oraz używając wireless uplink-a/mesh-a.
U siebie mam też w sieci NAS i często przesyłam pełną kopię Laptopa po wifi, nie słyszę żadnych dźwięków z anten.mariusz_70 wrote: Fri Oct 23, 2020 5:55 pmTestowałem UAP AC LITE nie byłem z nich zadowolony, przy intensywnym transferze wydaje bardzo głośne dźwięki (piszczał/syczał/bzyczał) najlepiej puścić speedtest by się przekonać w LR tego niema, u siebie mam 2szt. LR umieszczone centralnie jeden na parterze i drugi na piętrze dom mam ogarnięty ale żeby hulało prawidłowo na zewnątrz musiałem i tak dokupić dodatkowo UAP-AC-M i teraz jest stabilnieGoral64 wrote: Fri Oct 23, 2020 3:45 pm Właśnie zamówiłem dodatkowy AP tym razem LITE bo niestety, muszę mieć na obu kondygnacjach po jednym urządzeniu a drugi LR to byłby już spory nadmiar. Tak więc w przyszłym tygodniu się okaże, jak to zacznie hulać i czy zasięg sięgnie do bramy i licznika głównego.
Coś musiałeś "przekonfigurować". Po wyłączeniu komputera (lub kontrolera na kompie) jedynym utrudnieniem powinien być brak możliwości podłączenia się do urządzenia apką mobilną.jaku2k wrote: Sun Oct 25, 2020 1:56 pm Witam,
dzisiaj przyszedł do nas ten sam Ubiquiti AP LR. Po skonfigurowaniu go przez interfejs w przeglądarce wyłączyłem komputer. Access point nadal rozsyłał wifi, ale bez dostępu do Internetu. Po ponownym włączeniu komputera i uruchomieniu aplikacji, wszystko działa poprawnie. Wiem, że można kupić urządzenie zastępujące aplikację w komputerze, jednak nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy.
Czy istnieje możliwość korzystania z Ubiquiti AP LR bez pomocy komputera?