Czemu na służyć parowanie z MEW z włącznikami? Bo właśnie widzę taką opcję w konfiguracji modułu, ale nie wiem czemu ona ma służyćfracz wrote: Tue May 18, 2021 9:56 am Wydaliśmy małą aktualizację SUPLA-Cloud v2.3.28 oraz SUPLA-Core v2.3.40
Wszystkie zmiany dokładnie opisane są na stronach z wydaniami. W skrócie:
Super, że jesteście
- możliwość parowania liczników energii z włącznikami
- czujnik pośredniego otwarcia dla bram garażowych
- poprawki dla wsparcia MQTT
- domyślną stroną po zalogowaniu się jest lista urządzeń/kanałów ("Moja SUPLA")
![]()
Cloud 2.3.28
-
Sk_uter
- Has thanked: 1 time
-
Patryk
Może przy MEW-ce to nie za bardzo ...Sk_uter wrote: Tue May 18, 2021 9:59 pm Czemu na służyć parowanie z MEW z włącznikami? Bo właśnie widzę taką opcję w konfiguracji modułu, ale nie wiem czemu ona ma służyć
Ale mając gniazdka wifi z pomiarem to super sprawa.
Wszystko w jednym "okienku".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
Ja osobiście używam tych.Sk_uter wrote: Wed May 19, 2021 8:18 am Fajna sprawa z tymi gniazdkami skąd takie masz od razu z pomiarem poboru prądu?
A prawie są w promocji:
https://allegro.pl/oferta/gniazdko-wifi ... 9879184499
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie każde urządzenie pomiarowe (na bazie liczników impulsów, lub na bazie liczników elektrycznych - jak np. MEW), można sparować z jakimś włącznikiem.
Oczywiście, jeśli licznik obsługuje cały dom/mieszkanie, to to nie ma z reguły sensu, ale mogę mieć 3-fazowe urządzenie w domu (np. bojler), i mogę go wtedy opomiarować przy pomocy MEW. Gdy jeszcze mam kanał sterujacy zasilaniem takiego bojlera, to połączenie kanału z MEW z włącznikiem ma sens.
Najlepsze suple dla Twojego domu