Połączyłem urządzenie do acess pointa który udostępnia internet od rutera ASUS. Dalej jest ten sam problem.
Diagnostyka ROW-02
-
Arecki
-
Arecki
Tak wcześniej łączył się bezpośrednio przez Asusa.pzygmunt wrote: Sun Oct 24, 2021 5:27 pm Wcześniej był podłączony do ASSUS-a ? Ten drugi AP działa w trybie bridge czy sieć jest za NAT-em (tryb routera) ?
Ten drugi jest w trybie AP (acces point). Nie ma nata. Jest w tej samej podsieci. Załączone zdjęcie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Arecki
Podłączyłem AP do innego rutera - inny dostawca internetu. Jest to samo, dalej ten sam problem.pzygmunt wrote: Sat Oct 23, 2021 2:30 pm Moduł się raczej nie zawiesza tylko traci połączenie z serwerem. Postaw jakiś tymaczasowy access point lub użyj hotspota.
-
Arecki
Po restarcie ROW, urządzenie na chwile (1 minuta może mniej) łączy się z siecią i rozłącza się.pzygmunt wrote: Sun Oct 24, 2021 8:39 pm ROW traci połączenie z routerem i już się więcej nie łączy ? AP ma port WAN ?
Jaki jest dokładny objaw. Nagraj jakieś wideo. Wrzuć screeny-y.
Takie mam wrażenie, ze to ROW zrywa połączenie i nie nawiązuje go ponownie. Po zerwaniu połączenia zrestartowałem AP ale ROW nie nawiązał połączenia ani na chwile.
AP ma port LAN . To jest proste urządzenie do udostępniania transmisji WIFI: linksys wap54g.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Poszukaj czegoś z WAN-em. WAN wepnij w LAN sieci domowej. Jak to nic nie zmieni to przetestuj hotspot. Jak nie masz hotspota to zabierz ROW do znajomego i tam testowo podepnij. Jak to nic nie zmieni to sprzęt do wymiany.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Arecki
Mogę podłączyć do innego routera LTE bezpośrednio do WIFI przez którego teraz łączył się ROW za pośrednictwem AP.pzygmunt wrote: Sun Oct 24, 2021 10:17 pm Poszukaj czegoś z WAN-em. WAN wepnij w LAN sieci domowej. Jak to nic nie zmieni to przetestuj hotspot. Jak nie masz hotspota to zabierz ROW do znajomego i tam testowo podepnij. Jak to nic nie zmieni to sprzęt do wymiany.