Te dwa bajty to by się jeszcze znalazłyO przycisku myślałem już dawno temu, tylko to nic nie daje, bo jak zauważyłeś w cloud to trzy kliki (łącznie z zapisz).
Można by było zrobić automatyczne "rozłącz/połącz" przy każdym wyłączeniu termostatu. Ale to sporo pracy, bo znowu by trzeba było gdzieś przechowywać informacje co było wcześnie połączone.
Myślałem o local actions - tam jakiegoś specjalnego limitu nie ma.No i propozycja wirtualnego czujnika wydaje się tu najlepsza. Ale znowu odejmuje to limit reakcji, które mamy do dyspozycji.
Tutaj też sprawdzi się wirtualny sensor i lokalne reakcje.Mnie się marzy możliwość klonowania w Supli czujników, albo nawet szerzej - kanałów. Każda zmiana w oryginale przepisuje stan na klona.
Wiem, że można w tej chwili nawet osiągnąć to częściowo w reakcjach "skopiuj stan z innego kanału" ale dalej nie jest to to samo.
Moja lista:Inną rzeczą, o której kiedyś myślałem była możliwość dodania całkowicie wirtualnego urządzenia do Supli, z możliwością wyboru co w nim jest (czujników, przełączników, itd.). I tu najbliżej w tej chwili jesteś Ty, ze swoimi wirtualnymi czujnikami i termometrami...
- KTXT
- multistate select