Panowie podpowie ktoś jak dodać kolejny button do tego softu ?
Potrzebuje dodać 2 x przycisk monostabilny . Do jednego przekaźnika .
ESP8266 Primary GUI
-
cino111
Podłącz drugi przycisk równolegle. Soft Ci nie pomoże.
-
gbiel
Tak ale to nie rozwiązuje mojego problemu z Canwingiem tam jest przycisk na gpio0 . Chciałbym do niego dodać dodatkowy przycisk np . na gpio 3 lub 1 . O ile jest to możliwe na Primary_GUI ?
-
wojtas567
Teoretycznie się nie podpiąć drugiego GPIO w programie
ale jakby dodać drugi kanał coś takiego:
to powinno zadziałać, na chmurze nie uaktywniać tego kanału a sw chyba powinien zadziałać.
ale jakby dodać drugi kanał coś takiego:
Code: Select all
add_Relay_Button(5, 0, CHOICE_TYPE); // 1 przekaźnik, sw
add_Relay_Button(5, 1, CHOICE_TYPE); // 2 przekaźnik, sw
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
gbiel
Działa połowicznie . Gdy zmieniam stan przekaźnika dodatkowym przyciskiem nie widać tego w aplikacji na telefonie.
widać dopiero po uaktywnieniu drugiego kanału w chmurze. Ale wtedy nie ma zmiany w aplikacji gdy nacisnę przycisk wbudowany.
widać dopiero po uaktywnieniu drugiego kanału w chmurze. Ale wtedy nie ma zmiany w aplikacji gdy nacisnę przycisk wbudowany.
-
Patryk
Istnieje szansa, na podpowiedź jak to zrobić. Próbowałem wskazówki z str11, ale nic to nie dało.Espablo wrote: Sun Mar 10, 2019 8:52 pm Ja zrobiłem tak, że brak połączenia z wifi i serwerem supla-cloud nie wpływa na poprawne działanie modułu.
-
Espablo
Trochę się odgrzebałem zawodowo i znowu będę miał czas na SUPLE. Niebawem zapodam poprawiony kod.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

Ostatnio zauważyłem Twoja większą aktywność na forum. Fajnie, że w końcu wróciłeśEspablo wrote: Fri May 03, 2019 5:04 pm Trochę się odgrzebałem zawodowo i znowu będę miał czas na SUPLE.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
cino111
Espablo, a możesz zrobić np wybór czy w config chce wejść poprzez 2xreset, czy 5s GPIO0 do masy? Teraz przy zaniku zasilania moduł wchodzi mi od razu w config. Możliwe, że to jest spowodowane słabym zasilaniem, ale trochę przeszkadza.
Kolejne to licznik impulsów i czujnik BME280
Kolejne to licznik impulsów i czujnik BME280