GUI Generic

fido

Zanim coś zrobiłem stworzyłem sobie kopię tego co było eWelink. Teraz udało mi się tą kopie przywrócić i bez problemu wgrać więc może coś źle robię w ustawieniach.
LukaszH

krycha88 wrote: Thu Feb 25, 2021 6:35 am
dobo wrote: Wed Feb 24, 2021 8:45 pm Jest trochę problemów.
Już samo dodanie MCP jako przyciski generuje problemy bo nie chce zapisywać ustawień.
Raz uda się wprowadzić 8 za jednym razem potem 3 przyciski czasem dwa lub jeden, a czasem żaden nie chce się zapisać i następuje restart.
Przekaźniki szaleją jak światełka na choince.
Raz udaje się sterować przyciskami ,które udało się dodać, a czasem w ogóle się nie da bo przekaźniki żyją swoim życiem i robią sobie co chcą.
Zmiana Pull-up i Odwrócony nie zawsze daje się zapisywać można powiedzieć, że raz losowo zadziała, a potem już brak reakcji na zmiany i zapisywanie.
To mój babol nie zapamiętywały się ustawienia dla przycisków wybranych dla MCP, oczywiście to było przyczyną choinki bo nie ustawiał się pullup dla przycisku. Nie zauważyliście tego? :P Pamiętajcie, że jak testujecie i macie ustawiony zapamiętywanie stanu dla przekaźnika to po przełączeniu go odczekajcie z 4s (w kodzie to są 2s) żeby te stany się zapisały. Bo inaczej stwierdzicie, że coś się rozjechało.
Powracając do problemu który wcześniej opisywałem że nie ma reakcji na konfigurację przycisków w sterowaniu rolet to chyba jednak jest bug. Sprawdzałem na wszelkie sposoby i tak naprawdę tylko po włączeniu "1" rolety konfiguracja przycisków przestaje reagować i jest jakby na stałe przypisany było reakcja na: "wciśnięcie" i akcja: "zmiana stanu". Natomiast dla zwykłych przekaźników wszystko działa jak należy - każda opcja jest dla mnie logiczna. Długo się męczyłem na wersjach 1.3.xx co jest nie tak..
krycha88
Been thanked: 5 times

LukaszH wrote: Thu Feb 25, 2021 7:47 pm Powracając do problemu który wcześniej opisywałem że nie ma reakcji na konfigurację przycisków w sterowaniu rolet to chyba jednak jest bug. Sprawdzałem na wszelkie sposoby i tak naprawdę tylko po włączeniu "1" rolety konfiguracja przycisków przestaje reagować i jest jakby na stałe przypisany było reakcja na: "wciśnięcie" i akcja: "zmiana stanu". Natomiast dla zwykłych przekaźników wszystko działa jak należy - każda opcja jest dla mnie logiczna. Długo się męczyłem na wersjach 1.3.xx co jest nie tak..
Przerabiając konfigurację przycisków nie uwzględniłem jej przy sterowaniu roletami. Powinno działać ale nie testowałem ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://gui-generic-builder.supla.io/
dzikusk

W 1.3.6 przekaźnik na SonOff SX2 pomimo ustawienia czasu 1 sek w cloud "trzyma" dobre 8 sekund. Ktoś też zauważył?
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
LukaszH

krycha88 wrote: Thu Feb 25, 2021 8:23 pm
LukaszH wrote: Thu Feb 25, 2021 7:47 pm Powracając do problemu który wcześniej opisywałem że nie ma reakcji na konfigurację przycisków w sterowaniu rolet to chyba jednak jest bug. Sprawdzałem na wszelkie sposoby i tak naprawdę tylko po włączeniu "1" rolety konfiguracja przycisków przestaje reagować i jest jakby na stałe przypisany było reakcja na: "wciśnięcie" i akcja: "zmiana stanu". Natomiast dla zwykłych przekaźników wszystko działa jak należy - każda opcja jest dla mnie logiczna. Długo się męczyłem na wersjach 1.3.xx co jest nie tak..
Przerabiając konfigurację przycisków nie uwzględniłem jej przy sterowaniu roletami. Powinno działać ale nie testowałem ;)
Super wszystko działa! dziękuje :)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Zibi wrote: Sun Jan 31, 2021 9:06 am
Krzyśku wrote: Sun Jan 31, 2021 8:34 am
Zibi wrote: Sat Jan 30, 2021 11:55 pm Soft coraz bardziej uniwersalny to i musi być płytka uniwersalna :D
Chętnie bym kilka kupił...
Nie ma problemu ;)
Jakby była możliwość to też bym się zapisał...
YoMan

dzikusk wrote: Thu Feb 25, 2021 8:41 pm W 1.3.6 przekaźnik na SonOff SX2 pomimo ustawienia czasu 1 sek w cloud "trzyma" dobre 8 sekund. Ktoś też zauważył?
pewny jesteś? sprawdziłem i działa normalnie.
Patryk

v1.3.7
Czy przy konfiguracji przycisków, zaznaczona ( zaznaczenie ) "odwrócona logika" znaczy zwieranie przycisku (gpio) do GND ?
pork

Cześć,
tak patrzę że nie widać w szablonach Sonoff Mini, czy można byłoby dodać?
krycha88

Patryk wrote: Fri Feb 26, 2021 6:45 am v1.3.7
Czy przy konfiguracji przycisków, zaznaczona ( zaznaczenie ) "odwrócona logika" znaczy zwieranie przycisku (gpio) do GND ?
viewtopic.php?p=90062#p90062

Return to “GUI Generic”