Firmware Multiboard

wsosniak
Been thanked: 1 time

@Espablo : 3 dni temu przygotowałeś/poprawiłeś multiboard soft dla sonof basic + DHt22 (bo nie było w ogóle odczytów z tego DHT22)i super , soft ruszł , wszystko fajnie chodzi ale zauważyłem że sobie nie radzi jak sieć wifi się straci na moment (nie pisałem o tym przez 3 dni bo chciałem się upewnić ze tak faktycznie jest) : np. : mój router zawsze o 3 rano ma restart zaplanowany i po tym restarcie sonoff robi reconnect do serwera supli , działa przełącznik na sonofie , ale wskazania temperatury i wilgotności nie ma . Muszę tego sonoffa wyłączyć z prądu , załączyć i wtedy wszystko gra ponownie.

Wczoraj jeszcze o 22:00 zrobiłem reczny test : wyłączyłem mój router , załączyłem go , wg przypuszczeń : wskazań było brak, i postanowiłem poczekać do rana (dać mu czas :) ) ale niestety wskazańz DHT22 brak . Wyłączenie/załączenie prądu do sonofa pomaga.

Jakbyś miał chwilkę zerknąć do kodu programu , może da się zrobić jakiś ponowny reconnect tych odczytów DHT22 po reconnect-cie wifi?

dzięki!
dogu18

Witam
Dziś wgrałem soft super działa:)
mam tylko jedno ale dioda w opcji tylko do konfiguracji świeci cały czas na Sonoff Basic :(

mam też pytanie czy mogę podpiąć DHT11 i ds18b20 jednocześnie do tego sonoffa??

pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Espablo

Chwilowo nie mam czasu. Zajmę się tym w przyszłym tygodniu.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Art

Podłączam się do prośby kolegi dwa czujniki temperatury dla Sonoff Basic . Pozdrawiam
Art

Opcja Gate, bramy dla tego softu jest niedostępna , hhmm , próbowałem różnych konfiguracji 1,2 buttonu .
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Jaki model modułu wybierasz?
W Yunshan jak wybierzesz (w konfiguracji modułu) włącznik bistabilny, to na stronie Supli pojawia się opcja Gate.
Ta opcja z tego co wiem tylko dla klawisza bistabilnego jest.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Espablo

Art wrote: Fri Oct 12, 2018 10:07 am Opcja Gate, bramy dla tego softu jest niedostępna , hhmm , próbowałem różnych konfiguracji 1,2 buttonu .
Opcja Gate dostępna jest tylko dla buttony bistable. Jeśli jednak moduł wcześniej pracował jako monostable i był zarejestrowany w supla-cloud to po zmianie na bistable trzeba go z supla-cloud usunąć i pozwolić się modułowi zarejestrować ponownie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
soren

Gdzie w sonoff basic jest GPIO3 wyprowadzone potrzebne do podpięcia czujnika?
andrzejano

Drugi pin licząc od przycisku
soren

Dzięki :P

Return to “Nowości”