v2.3.80 - zapraszamy do testów

Patryk

Po krótkich testach wydaje się być ok.
Jedynie na samym początku musiałem wyczyścić pamięć podręczną apki, bo się zawieszała.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

U mnie chwilę się pobierała historia, ale nic nie przycinało. Przez chwilę nie miałem też własnych ikon. Po pobraniu całej historii na jednym a potem na drugim koncie koszt miesięczny już jest taki sam :)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Patryk

Sugestia.
Zamienić miejscami "Grupę kanałów" z "Aktywne konto" - gdyż częściej ( chyba ) używa się grypy kanałów oraz dodać ikonę "Samochodu" ( tak jak w apce @lesny8 ) - jadąc samochodem, bardzo przydatne.
Edit:
Lub przenieś ikonę "Aktywne konto" na lewą stronę obok ikony "Ustawień" - tam nawet by bardziej pasowała.
lesny8

Patryk wrote: Fri Apr 29, 2022 8:02 pm Sugestia.
Zamienić miejscami "Grupę kanałów" z "Aktywne konto" - gdyż częściej ( chyba ) używa się grypy kanałów
....
Dla mnie to jest taki fajny skrót, bo klikamy tylko dwa razy, żeby aktywować konto. Ale aktywne konto możemy zmienić również rozwijając menu wybierając 'Twoje konto' i tam kliknąć w konto które chcemy aktywować. Wtedy wychodzą nam trzy kliknięcia ;) ale zawsze możemy trafić w ołówek albo niepotrzebnie uruchomić aktywność spod + :roll:
Faktycznie jak ktoś korzysta dużo z grup i potem sobie doda drugie konto(profil) z mniejszą ilością kanałów to będzie się przez jakiś czas mylił i być może odczuwał dyskomfort.
Patryk wrote: Fri Apr 29, 2022 8:02 pm ....
Edit:
Lub przenieś ikonę "Aktywne konto" na lewą stronę obok ikony "Ustawień" - tam nawet by bardziej pasowała.
Z tej strony bym tego nie widział bo jak pisałem wyżej tu można to wyklikać rozwijając menu
Patryk wrote: Fri Apr 29, 2022 8:02 pm ... oraz dodać ikonę "Samochodu" ( tak jak w apce @lesny8 ) - jadąc samochodem, bardzo przydatne.
Ta funkcja trybu samochodowego jest spoko i fajnie by było oficjalnie ją w apce widzieć, ale ja to rozwiązałem zawężając wybraniem konkretnych typów kanałów na listę, zgodnie z tym co w ustawieniach tego trybu.

Patrząc na obecne możliwości apki beta, to się zastanawiam czy nie łatwiej/lepiej dodać coś na wzór lupy? Albo przenieść co niektóre ustawienia aplikacji do ustawień konta? Np wysokość kanału? Mając wtedy po stronie Cloud utworzony ID dostępu z jedną lokalizacją (np. Samochód), to tworząc takie konto(profil) i ustawiając dla niego wysokość kanału max to mielibyśmy prawie ten sam efekt.

Ale jeśli bez przenoszenia ustawień wysokości kanału do konta(profilu), miała by być jakaś taka 'Lupa' to mogła by ona na moment wciśnięcia powiększać wysokość wszystkich kanałów z ustawionej wartości min. lub średniej do wysokości max.

P.S. Przy okazji pisania tego posta sprawdziłem sortowanie lokalizacji po aktywowaniu konta(profilu) w ramach jednego @
Dla pierwszego konta mam kilkanaście lokalizacji, dla drugiego konta(profilu) mam jedną lokalizację. Po aktywowaniu drugiego konta w ustawieniach z kolejnością lokalizacji widzę wszystkie jak dla konta pierwszego.
Jak aktywuje konto z innym @ to lista lokalizacji do posortowania jest ok.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

U mnie na Pixel 4a z beta Android 13 znikło wibrowanie.
Nie widzę w opcjach aby było gdzieś to do włączenia, u żony na starym Xiaomi z Android 7 dalej wibruje

Nie wiem czy to niedopracowany system czy co innego.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Kolejny build 144 dostępny na google play Beta.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8

lesny8 wrote: Sat Apr 30, 2022 11:50 am ....

P.S. Przy okazji pisania tego posta sprawdziłem sortowanie lokalizacji po aktywowaniu konta(profilu) w ramach jednego @
Dla pierwszego konta mam kilkanaście lokalizacji, dla drugiego konta(profilu) mam jedną lokalizację. Po aktywowaniu drugiego konta w ustawieniach z kolejnością lokalizacji widzę wszystkie jak dla konta pierwszego.
Jak aktywuje konto z innym @ to lista lokalizacji do posortowania jest ok.
pzygmunt wrote: Thu May 05, 2022 12:43 pm Kolejny build 144 dostępny na google play Beta.
Teraz działa prawidłowo 👍
lesny8

Wczoraj chyba z jeden raz, a dzisiaj przed chwilą już ze dwa razy apka się zatrzymała przy zmianie konta(profilu). Wcześniej ustawiałem kolejność lokalizacji potem przełączyłem profil i apka się zamknęła. Ciężko wywąchać przyczynę bo robię to samo i powtarzalności nie ma :roll:
@pzygmunt będziesz miał na Google Play jakieś raporty z takiego zatrzymania apki?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Crash-e powinny być zarejestrowane w google play.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

U mnie dalej brak wibracji na beta 13.
Przełączanie profili działa, nic się nie występuje.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/

Return to “Android”