WemosD1mini

veeroos
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

BlazejSupla wrote: Fri Dec 16, 2022 6:26 pm Będę miał chwilkę pokombinuję.
Zawsze jak wgrywałem Bin wszystko działało, tylko że dodawałem urządzenia z IP, a nie aplikacji. Natomiast testowałem ten sposób kiedyś i działało. Nawet dziś połączył mi się z urządzeniem, które rozgłasza sieć I jest już dodane. W supli mam takich urządzeń ok 10 i każde działa.
Kurcze widzisz jak napisałeś że nie działa to ja wgrałem binarke i mi poszło od ręki, czasami też wypełniałem dane i też chodziło, naciskałem save+restart i od razu mi się łączył, hmmm nie wiem dlaczego Tobie nie chce. A wiesz co spróbuj może jeszcze wyczyścić wemosa, bo może jakieś śmieci w nim zostały i nie chce się skonfigurować.
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005
BlazejSupla

veeroos wrote: Fri Dec 16, 2022 6:52 pm
BlazejSupla wrote: Fri Dec 16, 2022 6:26 pm Będę miał chwilkę pokombinuję.
Zawsze jak wgrywałem Bin wszystko działało, tylko że dodawałem urządzenia z IP, a nie aplikacji. Natomiast testowałem ten sposób kiedyś i działało. Nawet dziś połączył mi się z urządzeniem, które rozgłasza sieć I jest już dodane. W supli mam takich urządzeń ok 10 i każde działa.
Kurcze widzisz jak napisałeś że nie działa to ja wgrałem binarke i mi poszło od ręki, czasami też wypełniałem dane i też chodziło, naciskałem save+restart i od razu mi się łączył, hmmm nie wiem dlaczego Tobie nie chce. A wiesz co spróbuj może jeszcze wyczyścić wemosa, bo może jakieś śmieci w nim zostały i nie chce się skonfigurować.

Kasowałem od razu pamięć w wemosie. Twój soft nie chcę się zapisać, nie wiem dlaczego. Jak wgrywam z GUI od razu wszystko działa. Natomiast wgrałem soft z I2C do BMP oraz BME, na obu pokazuje łączność i widzi czujnik. Ale pokazuję tylko temp na włączonym BMP na BME niestety nie.
veeroos
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

BlazejSupla wrote: Sat Dec 17, 2022 12:17 pm Kasowałem od razu pamięć w wemosie. Twój soft nie chcę się zapisać, nie wiem dlaczego. Jak wgrywam z GUI od razu wszystko działa. Natomiast wgrałem soft z I2C do BMP oraz BME, na obu pokazuje łączność i widzi czujnik. Ale pokazuję tylko temp na włączonym BMP na BME niestety nie.
No to już nie wiem 🤔, ja wgrywalem zarówno na D1 mini jak i na nodemcu i na obu chodziło, ciekawy jestem dlaczego nie chce się zapisać. Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.
Zamel Mew-01, Zamel PEW-01, Zamel SBW-01, Zamel THW-01, Zamel SRW-01, Zamel mSLW-02, Auraton BOX + Indor Sensor, Airly Gate By Veeroos, Zigbee to Supla Gateway + sensors, Zamel SGW-01 and more

https://github.com/v33r005

Return to “Pomoc”