Alternatywa do Row-04 z niskonapięciowymi wejściami?

tomekgawronn

Jak już mówiłem, ja jestem tylko użytkownikiem i wypowiadałem się z punktu widzenia użytkownika…
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

tomekgawronn wrote: Sun Feb 01, 2026 2:25 pm Jak już mówiłem, ja jestem tylko użytkownikiem i wypowiadałem się z punktu widzenia użytkownika…
Każdy mówi ze swojego punktu widzenia.
Napisałeś kilka rzeczy, które w moim odczuciu są nieprawdziwe. To że SUPLA kogoś odrzuciła, to że SUPLA wspiera chińskich producentów i że kogoś banuje.
Zależało mi na wyjaśnieniu tego.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
tomekgawronn

Spoko, może trochę nie fortunnie dobrałem słowa.
adamkody

tomekgawronn wspomniał w swoim wpisie o wyłącznikach dotykowych polskiej firmy STERBOX, firma ta produkuje od wielu lat sterowniki o bardzo rozbudowanych możliwościach konfiguracji. Nie jestem przedstawicielem tej firmy 😊 chciałbym jedynie wspomnieć że polska myśl techniczna ma się bardzo dobrze a nasze rodzime firmy potrafią konkurować z drogim zachodnim sprzętem.
Pierwszy ich sterownik zamontowałem w 2015 roku od tamtej pory naprawdę zrobili ogromny krok do przodu, kontakt z nimi uważam za perfekcyjny, właściciel niejednokrotnie pomógł mi w rozwiązaniu problemów.
Obecnie używam w domu czterech połączonych ze sobą sterowników, jak ktoś wcześniej wspomniał „w układzie hybrydowym z suplą” tak dla pewności gdyby coś nie zadziałało.
Nie poradziłem sobie z bezpośrednią integracją obu systemów więc mam to zrealizowane analogowo-przewodowo SUPLA-PRZEWÓD-STERBOX.
SUPLA alternatywnie steruje najważniejszymi obwodami systemu oraz wysyła powiadomienia czego STERBOX nie potrafi. STERBOX potrafi za to w niesamowicie prosty sposób programować swój sterownik robi to podobnie jak LOXONE od którego to rozpoczęło się moje zainteresowanie SMART-HOMEM i tu wygrał STERBOX ze względu n cenę.
Naprawdę polecam stosowanie sterowników pracujących tak na niby jako PLC w połączeniu z SUPLA, której jestem ogromnym fanem, połączenie tych systemów daje niesamowite możliwości i rozwiązuje wiele problemów, wystarczy rozumieć ich działanie a nie będą się pojawiały na forum pytania „jak to zrobić suplą” bo może to zrobić sterownik.
Link do programu konfiguracyjnego Sterboxa https://sterbox.eu/rozszerzenia/programy/ tak dla zabawy można się nim zabawić na sucho nie posiadając urządzenia . Na koniec jeszcze raz podkreślam post ma tylko na celu możliwość połączenie naszej SUPLI z sterownikiem nie sponsoring STERBOX-a

Return to “Ogólna dyskusja”