ostatnia rzecz jaka mi pozostała to przetestować na jeszcze innym AP ktory pozycze. Poki co testowalem na dwoch i efekt byl raz z wieksza czestotliwoscia a raz z mniejsza na korzysc innego AP. Moze to kwestia czulosci AP w tym wypadku.
Dlaczego nikt nie zrobil sonoff na kablu ethernet, to wifi to badziew jest
Sonoff 4ch PRO R2 po zaniku wifi traci stan
-
cosmita
w takim razie pozostaje mi czekać aż może ktoś mocniejszy zajmie się naprawą tego firmware pod tego sonoff-a, a tymczasem będę wstawać o 5

-
cosmita
a może to kwestia ustawień zworek K5 i K6?
https://zapodaj.net/a749868d8c166.jpg.html
Czy ktoś ma bezproblemowo działającego sonoff 4ch pro ???? z jakim firmware, jeśli wcześniejszym niż 2.7.2 to chętnie wgram tylko poproszę o link lub zapodanie gdzieś...
https://zapodaj.net/a749868d8c166.jpg.html
Czy ktoś ma bezproblemowo działającego sonoff 4ch pro ???? z jakim firmware, jeśli wcześniejszym niż 2.7.2 to chętnie wgram tylko poproszę o link lub zapodanie gdzieś...
-
makrz
Ja mam.cosmita wrote: Wed Jun 05, 2019 2:13 pm
Przy braku wifi stan taki jak był, po ponownym połączeniu też nic się nie zmienia. Po powrocie zasilania wraca do stanu sprzed zaniku.
soft na 99,9% ten.
-
cosmita
bardzo dziękuję, dostałem też od innego kolegi z forum soft i jak i Twój jest z listopada 2018, czyli ten z grudnia 2018 jest albo błędny albo konieczne jest dodatkowe konfigurowanie przekaźników.
Obecnie testuje z tym ostatnim najnowszym firmware ale zmieniłem z domyślnych ustawień przekaźników z
reset
na
restore(force)
może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ale być może to w najnowszym soffcie zostało zmienione i domyślnie jest "reset" przez co całe to zamieszanie. Być może we wcześniejszych wersjach domyślnie było ustawiona na trzymanie stanów. Może ta opcja kompletnie temu nie odpowiada - nie znam się na tym na tyle by być pewnym
póki co działa, będę sprawdzać jeszcze.
Obecnie testuje z tym ostatnim najnowszym firmware ale zmieniłem z domyślnych ustawień przekaźników z
reset
na
restore(force)
może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ale być może to w najnowszym soffcie zostało zmienione i domyślnie jest "reset" przez co całe to zamieszanie. Być może we wcześniejszych wersjach domyślnie było ustawiona na trzymanie stanów. Może ta opcja kompletnie temu nie odpowiada - nie znam się na tym na tyle by być pewnym
póki co działa, będę sprawdzać jeszcze.