Bramka Z-Wave
-
maffiu
Im więcej możliwości integracji z innymi systemami tym lepiej
-
vcompl
Tak integracja to absolutna podstawa. Nie ma nic gorszego jak zamknąć się w silosie jednego producenta software/hardware.
Możliwość integracji i otwartość sprzętu napędza projekty takie jak SUPLA
Poza tym każdy typ urządzeń i protokołów jest do czegoś - np dzięki ZigBee i urządzeniom bluetooth możliwe jest zasilanie urządzeń przez np rok z baterii CR2032
Możliwość integracji i otwartość sprzętu napędza projekty takie jak SUPLA
Poza tym każdy typ urządzeń i protokołów jest do czegoś - np dzięki ZigBee i urządzeniom bluetooth możliwe jest zasilanie urządzeń przez np rok z baterii CR2032
-
jalt2000
Super wiadomość! Mam kilka okien z Z-Wave które sąna pilota. Chętnie podłącze je pod Suple!!!!
Kiedy będzie to do kupienia ? Pisze się na testy jakby co!
-
mareks6
Czy jak już bramka ta będzie oficjalnie wspierana w, supli to obsłuży czujniki otwarcia okna/drzwi jak na poniższej fotce?
Nie widzę tego wyszczególnionego w pierwszym poście stąd pytanie.
Co do przydatności - jak już supla będzie wspierać powiadomienia (a chyba będzie?) to dla mnie zastosowanie byłoby takie :
Czasami zimą otwieramy w, domu okna by troszkę przewietrzyć (przede wszystkim w toalecie po skorzystaniu
) i często zdarza się że zapominamy ich zamknąć za parę minut.
Z takim czujnikiem można by było w supli w jakimś harmonogramie/scenie czy coś ustawić że od chwili otwarcia okna w pomieszczeniu po upływie ustawionego czasu rozlega się alarm/powiadomienia by iść je zamknąć
Nie widzę tego wyszczególnionego w pierwszym poście stąd pytanie.
Co do przydatności - jak już supla będzie wspierać powiadomienia (a chyba będzie?) to dla mnie zastosowanie byłoby takie :
Czasami zimą otwieramy w, domu okna by troszkę przewietrzyć (przede wszystkim w toalecie po skorzystaniu
Z takim czujnikiem można by było w supli w jakimś harmonogramie/scenie czy coś ustawić że od chwili otwarcia okna w pomieszczeniu po upływie ustawionego czasu rozlega się alarm/powiadomienia by iść je zamknąć
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Lucas
Przemku, czy to oznacza, że wspomniana bramka będzie nie tylko bramką Z-Wave/Supla, ale będzie pełniła jednocześnie rolę centralki dla sprzętu z-wave?pzygmunt wrote: Thu Jul 18, 2019 3:05 pm Osobiście miałem kilkadziesiąt zapytań od osób które mają sprzęt na Z-Wave (po prostu już był wbudowany np w roletę) ale nie chcą wydawać majątku na drogie piloty czy centralkę np. Fibaro. To jest produkt właśnie dla nich.
Każdy ma inny punkt widzenia.
-
Lucas
To i tak dużo. Jeśli bramka będzie kontrolerem i dodawanie urządzeń będzie z poziomu bramki, to nie będzie konieczności stosowania zewnętrznej centralki. Będę czekał z niecierpliwością na jej wprowadzeniepzygmunt wrote: Tue Aug 06, 2019 9:18 am Nie wiem czy to tak można nazwać. Bramka będzie bramką... Supla będzie kontrolerem i w pewnym sensie centralką. Szczególnie jak wprowadzimy logikę.
-
abcautomaty
"Z takim czujnikiem można by było w supli w jakimś harmonogramie/scenie czy coś ustawić że od chwili otwarcia okna w pomieszczeniu po upływie ustawionego czasu rozlega się alarm/powiadomienia by iść je zamknąć"
A nie lepiej zamontować siłownik do zamykania okna?
A nie lepiej zamontować siłownik do zamykania okna?