Zamiana email

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

pzygmunt wrote: Sat Oct 21, 2023 9:07 pm Tak jak kolega wyżej napisał zmiana adresu email oznaczałaby rekonfigurację wszystkich urządzeń, które z tego adresu korzystają.
Nie miej jednak rozważam możliwość wprowadzenia dodatkowego adresu email. Pozwoliłoby to logować się nowym i starym do czasu zmigrowania wszystkiego nowego na nowy adres. Po migracji można by ten stary usunąć.
Z racji że też bym chętnie zmienil maila to pytanie : czy jeśli przed teoretyczna zmiana maila wejdę w tryb konfiguracji każdego z urządzeń i ustawie nowy email , zapisze , a potem zmienię w cloud to czy to nie załatwia sprawy ? Urządzenia połącza się dopiero jak w cloud będzie zgodny email z tym na urządzeniach no nie ?

Jeśli tak to nie rozumiem problemu , bo lepsze tak niż tworzyć nowe konto i przenosić każde urządzenie z jego konfiguracja . Kwestia paru słów instrukcji .

Ja wiem ze to trochę dookoła i najlepiej by było po prostu kliknąć, ale rozumiem challange związany z tym, że urządzenia mają to zapisane w pamięci i informacja z Cloud do urządzenia mówiąca o zmianie maila nie była by bezpieczna.
Last edited by [email protected] on Thu Nov 14, 2024 6:38 am, edited 1 time in total.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Jest rozwiązanie numer 2.
Eksport i import ustawień konta łącznie z dodanymi modułami, akcjami, scenami itd.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Thu Nov 14, 2024 5:52 am
Z racji że też bym chętnie zmienil maila to pytanie : czy jeśli przed teoretyczna zmiana maila wejdę w tryb konfiguracji każdego z urządzeń i ustawie nowy email , zapisze , a potem zmienię w cloud to czy to nie załatwia sprawy ? Urządzenia połącza się dopiero jak w cloud będzie zgodny email z tym na urządzeniach no nie ?.
A nazwy kanałów? Historia? Sceny? Reakcje? Wyzwalacze? O to różnie chodzi żeby nie stracić tego co jest w cloud.
A może zrobić to w core jak alias pocztowy albo maska która przykrywa oryginał? Oryginalny adres zostaje jako id ale maile idą na inny adres, logowanie możliwe tylko innym adresem. Dla usera będzie wyglądało jak zmiana maila.
YoMan
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

YoMan wrote: Thu Nov 14, 2024 6:43 am
[email protected] wrote: Thu Nov 14, 2024 5:52 am
Z racji że też bym chętnie zmienil maila to pytanie : czy jeśli przed teoretyczna zmiana maila wejdę w tryb konfiguracji każdego z urządzeń i ustawie nowy email , zapisze , a potem zmienię w cloud to czy to nie załatwia sprawy ? Urządzenia połącza się dopiero jak w cloud będzie zgodny email z tym na urządzeniach no nie ?.
A nazwy kanałów? Historia? Sceny? Reakcje? Wyzwalacze? O to różnie chodzi żeby nie stracić tego co jest w cloud.
A może zrobić to w core jak alias pocztowy albo maska która przykrywa oryginał? Oryginalny adres zostaje jako id ale maile idą na inny adres, logowanie możliwe tylko innym adresem. Dla usera będzie wyglądało jak zmiana maila.
Sprawdzałem bazę danych kiedyś, email jest powiązany z kontem, a nie z wszystkim kanałami, dopiero konto jest powiązane z całą resztą ;)

Generalnie pointa zmiany maila jest to, żeby nie używać starego - w moim przypadku WP ssie strasznie pod względem bezpieczeństwa o czym raz już się przekonałem i wole GMAILa. Zakładając konto nie wiedziałem, że zmiana maila to jest abstrakcja w Supli i nie sądziłem, że będę jej używać na dłużej :/
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Thu Nov 14, 2024 7:28 am (...) i nie sądziłem, że będę jej używać na dłużej :/
😀
YoMan
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Też by mi się przydała zmiana adresu 😁
Kwicol

Witam.
A zmiana maila na forum jest możliwa czy tylko hasło ?Jeśli jestem ślepy wybaczcie ;)
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Kwicol wrote: Mon Jun 23, 2025 5:19 pm Witam.
A zmiana maila na forum jest możliwa czy tylko hasło ?Jeśli jestem ślepy wybaczcie ;)
Na forum jest taka możliwość. Twoje konto -> Profil -> Ustawienie konta
ucp.php?i=ucp_profile&mode=reg_details
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Pomoc”