Przepraszam pomyliłem się ale już tyle razy próbowałem że mi się cyfry zlewają.
Poprawiłem na 40000 ale bez zmian .
Sonoff sterowanie bramą.
-
Patryk
Spróbuj wgrać ten soft.
Co prawda nie jest to sterownik bramy, ale zwykły wyłacznik.
Wgraj trzy pliki zgodnie z instrukcją.
( plik readme) :
viewtopic.php?p=56587#p56587
Co prawda nie jest to sterownik bramy, ale zwykły wyłacznik.
Wgraj trzy pliki zgodnie z instrukcją.
( plik readme) :
viewtopic.php?p=56587#p56587
-
Zybi
W takim razie wgraj ten soft, stary ale jary.bruno360 wrote: Wed Jan 08, 2020 10:59 pm Przepraszam pomyliłem się ale już tyle razy próbowałem że mi się cyfry zlewają.
Poprawiłem na 40000 ale bez zmian .
Opis w pliku readme.txt
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/e ... 2.0_p5.rar
Niestety, urządzenie musisz dodać do Cloud-a "ręcznie", nie można skorzystać z kreatora w apce.
-
bruno360
Nic z tego.
Nie mogę wykasować dokładnie pamięci plikiem Blik .
Próbowałem przyciskiem erase ale na niego wogule nie reaguje układ.
Tak jak na załączonym obrazku nieraz dochodzi prawie do końca ale wraz wywala error.
Nie mogę wykasować dokładnie pamięci plikiem Blik .
Próbowałem przyciskiem erase ale na niego wogule nie reaguje układ.
Tak jak na załączonym obrazku nieraz dochodzi prawie do końca ale wraz wywala error.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
bruno360
Pozostała jeszcze zmiana prędkosci zapisu na 74880 w tym Putty.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo w Putty nic mi się nie wyświetla po podłączeniu konwertera.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo w Putty nic mi się nie wyświetla po podłączeniu konwertera.
-
Dany2
Wydaje mi się że robisz zbyt chaotycznie . Pilnuj prawidłowych parametrów wgrywania
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
multiboard_1024_dout_eagle.flash.bin-------->0x00000
multiboard_1024_dout_eagle.irom0text.bin---->0x40000
Flash mode raz ustawiasz DIO raz DOUT, nie pilujesz adresów.
Jeżeli uda ci się wgrać soft podłącz sonofa do zasilania, bo może usb ma za małą wydajność prądową i przez to nie rozgłasza sieci.
Powodzenia.
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
multiboard_1024_dout_eagle.flash.bin-------->0x00000
multiboard_1024_dout_eagle.irom0text.bin---->0x40000
Flash mode raz ustawiasz DIO raz DOUT, nie pilujesz adresów.
Jeżeli uda ci się wgrać soft podłącz sonofa do zasilania, bo może usb ma za małą wydajność prądową i przez to nie rozgłasza sieci.
Powodzenia.
-
bruno360
Ja po prostu przerobiłem już wszystke możliwe ustawienia. Od tych zalecanych na forum jak i inne róźne.Wydanośc prądowa jest 3.3v mierzyłem na samym początku bo teź myślałem że jest spadek napięcia.Problem to brak moźliwosci wykasowania pamięci.
-
wojtas567
Skoro straciłeś łączność z ESP to zobacz czy przypadkiem nie zawiesił Ci się port com9, prawym klawiszem na Komputer/zarządzaj/menadżer urządzeń/porty. Czasem jest potrzebny restart komputera do przywrócenia portu.
Aha
Porty USB w komputerach stacjonarnym mają wydajność prądową ok 500mA, w laptopach połowę tego, ESP przy pełnym uruchomieniu potrafi pociągnąć nawet i 600mA.
Aha
to nie jest wydajność prądowa, to jest napięcie.Wydanośc prądowa jest 3.3v mierzyłem
Porty USB w komputerach stacjonarnym mają wydajność prądową ok 500mA, w laptopach połowę tego, ESP przy pełnym uruchomieniu potrafi pociągnąć nawet i 600mA.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
bruno360
Przesiadłem się na drugi komputer z Windows 7, nowe sterowniki mówię może na tym pójdzie. Niestety wiesza się tak samo jak na 10 -tce.
Czas chyba zakończyć przygodę z suplą nic już więcej sam nie wymyślę.Dzięki wielkie wszystkim za cierpliwość i pomoc może kiedyś wrócę do tematu ale na razie mam już dość po trzech dniach walki.Pozdrawiam serdecznie.
Czas chyba zakończyć przygodę z suplą nic już więcej sam nie wymyślę.Dzięki wielkie wszystkim za cierpliwość i pomoc może kiedyś wrócę do tematu ale na razie mam już dość po trzech dniach walki.Pozdrawiam serdecznie.