To pokaż teraz screen-a po naciśnięciu ikony (i).
Chodzi mi o siłę sygnału wifi ( przy połączeniu z pentagramem ).
Zamel MEW-01 problem z podłączeniem.
-
Kemotxb
Z pentagramem siła sygnału jest ok, router jest 5m oddalony. Jutro spróbuję połączyć się z dovado ale tak żeby był blisko
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Eddif
Witam.
Mam podobny problem z połączeniem do sieci wifi urządzenia mew-01. Urządzenie zainstalowane Ok dwa lata temu. Działało bez zarzutu do tej pory i od jakiegoś czasu po braku zasilania lub po chwilowym zaniku sygnału wifi urządzenie nie może przyłączyć się automatycznie do routera ( sieci). Dodanie manualne zajmuje wieki. Nie zmieniałem w ostatnim czasie routera. Proszę o pomoc. Z góry Dziekuje
Mam podobny problem z połączeniem do sieci wifi urządzenia mew-01. Urządzenie zainstalowane Ok dwa lata temu. Działało bez zarzutu do tej pory i od jakiegoś czasu po braku zasilania lub po chwilowym zaniku sygnału wifi urządzenie nie może przyłączyć się automatycznie do routera ( sieci). Dodanie manualne zajmuje wieki. Nie zmieniałem w ostatnim czasie routera. Proszę o pomoc. Z góry Dziekuje
-
Eddif
Mam podłączone 36 urządzeń mobilnych i z żadnym nie ma problemu tylko z mew. Router może obsłuzyc ponad 60 wiec raczej nie jest to problem
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Masz 2 możliwości.
1 test z innym AP (możesz to załatwić dość szybko)
2 odesłanie urządzenia do Zamel ryzykując, że otrzymasz je z notką, że urządzenie działa poprawnie. (możesz trochę poczekać)
I jeszcze moja uwaga odnośnie "nic się nie zmieniło". Kwiatek przestawisz i już coś się zmienia.
1 test z innym AP (możesz to załatwić dość szybko)
2 odesłanie urządzenia do Zamel ryzykując, że otrzymasz je z notką, że urządzenie działa poprawnie. (możesz trochę poczekać)
I jeszcze moja uwaga odnośnie "nic się nie zmieniło". Kwiatek przestawisz i już coś się zmienia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja miałem router, na którym było też napisane że wspiera do 60 urządzeń, ale okazało się że jest to do 30 urządzeń na paśmie 2,4 GHz + do 30 na paśmie 5 GHz.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Eddif
Tylko że do tej pory wszystko funkcjonowało prawidłowo. Pojęcia nie mam jaka może być przyczyna że mew nie loguje się automatycznie po zaniku zasilania lub rozłączeniu sieci. Mam router Asus 4G-AC86U
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
1. Jaką masz wersję firmware w MEW-01?
2. Przeskanuj dostępne sieci Wi-Fi. Czy nie pojawiła się tam jakaś sieć która ma w nazwie Tenda?
2. Przeskanuj dostępne sieci Wi-Fi. Czy nie pojawiła się tam jakaś sieć która ma w nazwie Tenda?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Gdy MEW jest podłączony, kliknij w apce na telefonie na ikonę (i) i pokaż zrzut ekranu.
W momencie, gdy urządzenie nie może się połączyć, przełącz MEW w tryb konfiguracyjny (przytrzymaj przycisk config na obudowie >5s), nasępnie połącz się telefonem z siecią WiFi emitowaną przez MEW-01 i w przeglądarce wejdź na 192.168.4.1 - sprawdź co jest na górze strony w polach "last state" (zrób zrzut ekranu).
W momencie, gdy urządzenie nie może się połączyć, przełącz MEW w tryb konfiguracyjny (przytrzymaj przycisk config na obudowie >5s), nasępnie połącz się telefonem z siecią WiFi emitowaną przez MEW-01 i w przeglądarce wejdź na 192.168.4.1 - sprawdź co jest na górze strony w polach "last state" (zrób zrzut ekranu).
Najlepsze suple dla Twojego domu