Tak. Resetuje się przy wciskaniu przycisków. Resetuje się też samoczynnie, cyklicznie co około 30 sekund. Wczoraj nie zwróciłem na to uwagi, bo testy robiłem "na stole" bez podłączonych urządzeń na wyjściach. Koncentrowałem się na działaniu wyzwalacza akcji i nie zwracałem uwagi na chwilowe gaśnięcie diody STATUS (reset modułu).klew wrote: Wed Oct 06, 2021 8:40 pmSprwadź proszę, czy moduł się resetuje gdy jest już połączony z serwerem i kilka razy wciśniesz normalne przyciski.
Wyzwalacz akcji dla SRW-01, SRW-02m, ROW-01, ROW-02, ROW-02m, ROW-04m, SLW-01, SLW-02, PNW-01 - zaproszenie do testów
-
and111
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dzięki za potwierdzenie. Poprawka będzie niedługo dostępna.and111 wrote: Thu Oct 07, 2021 7:17 am Tak. Resetuje się przy wciskaniu przycisków. Resetuje się też samoczynnie, cyklicznie co około 30 sekund. Wczoraj nie zwróciłem na to uwagi, bo testy robiłem "na stole" bez podłączonych urządzeń na wyjściach. Koncentrowałem się na działaniu wyzwalacza akcji i nie zwracałem uwagi na chwilowe gaśnięcie diody STATUS (reset modułu).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Podeślij mi na priv-a Twój email. Udostępnię Ci jeszcze jeden update.and111 wrote: Thu Oct 07, 2021 7:17 amTak. Resetuje się przy wciskaniu przycisków. Resetuje się też samoczynnie, cyklicznie co około 30 sekund. Wczoraj nie zwróciłem na to uwagi, bo testy robiłem "na stole" bez podłączonych urządzeń na wyjściach. Koncentrowałem się na działaniu wyzwalacza akcji i nie zwracałem uwagi na chwilowe gaśnięcie diody STATUS (reset modułu).
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bulek68
Nie wiem w czym rzecz ale u mnie srw się nie resetuje.
Działa od aktalizacji aktalnie 12h
-
and111
Na zaktualizowanym firmware jest OK. Moduł pracuje od kilkunastu minut stabilnie. Nie resetuje się. Tryb CONFIG działa z przycisku na module i z przycisków zewnętrznych. Wyzwalacz akcji działa i dla dłuższego wciśnięcia i dla wieloklików.pzygmunt wrote: Thu Oct 07, 2021 8:00 amPodeślij mi na priv-a Twój email. Udostępnię Ci jeszcze jeden update.and111 wrote: Thu Oct 07, 2021 7:17 amTak. Resetuje się przy wciskaniu przycisków. Resetuje się też samoczynnie, cyklicznie co około 30 sekund. Wczoraj nie zwróciłem na to uwagi, bo testy robiłem "na stole" bez podłączonych urządzeń na wyjściach. Koncentrowałem się na działaniu wyzwalacza akcji i nie zwracałem uwagi na chwilowe gaśnięcie diody STATUS (reset modułu).klew wrote: Wed Oct 06, 2021 8:40 pm
Sprwadź proszę, czy moduł się resetuje gdy jest już połączony z serwerem i kilka razy wciśniesz normalne przyciski.
-
MadOnion78
U mnie podobnie: 13hbulek68 wrote: Thu Oct 07, 2021 9:36 am Nie wiem w czym rzecz ale u mnie srw się nie resetuje.
Za pierwszym razem nie udało mi się wyklikać trybu config, ale za drugim razem się udało.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Pierwsze wrazenie fajne, jednak zastanawiam się czy ja coś źle robię jeśli tak to poprawcie ale mam skonfigurowany przycisk od rolety (SRW-01)
2 klikniecia w gore podnosza sie wszystkie rolety
2 klikniecia w dol rolety jada na 60%
3 klikniecia w dol rolety jada na 80%
4 klikniecia w dol rolety jada na 100% - pełne zamknięcie
natomaist jak widać na filmiku przy pierwszym 2 kliku rolety pojechaly na 100%
potem nie zareagowaly na 2 klik ale po trzecim pojedynczym kliku pojechaly na 60%
po 3 klikach byly na miejscu a powinny pojechac na 80% potem nie reagowaly
natomiast 2 klik w gore dziala od kopa, potem 2 klik w dol i pieknie na 60%
więcej nie testowalem bo jeden silnik slyszalem ze juz ma ciezej a nie chce zeby mi się termik załączył
poniżej film
https://drive.google.com/file/d/1jPnPjm ... sp=sharing
jeśli źle klikam to dajcie znać jak to być powinno, druga kwestia że te łączniki będe wymieniał na ospela jakoś za miesiąc, może kwestia samego łącznika ale dziwne że raz 2 klikiem reaguje na 4 klik - chyba że mikro drgania styku na wejście ?
potem nie zareagowaly na 2 klik ale po trzecim pojedynczym kliku pojechaly na 60%
po 3 klikach byly na miejscu a powinny pojechac na 80% potem nie reagowaly
natomiast 2 klik w gore dziala od kopa, potem 2 klik w dol i pieknie na 60%
więcej nie testowalem bo jeden silnik slyszalem ze juz ma ciezej a nie chce zeby mi się termik załączył
poniżej film
https://drive.google.com/file/d/1jPnPjm ... sp=sharing
jeśli źle klikam to dajcie znać jak to być powinno, druga kwestia że te łączniki będe wymieniał na ospela jakoś za miesiąc, może kwestia samego łącznika ale dziwne że raz 2 klikiem reaguje na 4 klik - chyba że mikro drgania styku na wejście ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Masz ustawiony przycisk bistabilny. To co klikasz na początku filmiku to 4x przełączenie: dół - 1, góra - 2, dół - 3, góra - 4.myxhir wrote: Thu Oct 07, 2021 10:28 am Pierwsze wrazenie fajne, jednak zastanawiam się czy ja coś źle robię jeśli tak to poprawcie ale mam skonfigurowany przycisk od rolety (SRW-01)
Więc ogólnie klikasz 2x za dużo
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
klew wrote: Thu Oct 07, 2021 10:33 amMasz ustawiony przycisk bistabilny. To co klikasz na początku filmiku to 4x przełączenie: dół - 1, góra - 2, dół - 3, góra - 4.myxhir wrote: Thu Oct 07, 2021 10:28 am Pierwsze wrazenie fajne, jednak zastanawiam się czy ja coś źle robię jeśli tak to poprawcie ale mam skonfigurowany przycisk od rolety (SRW-01)
Więc ogólnie klikasz 2x za dużo![]()
zwróć prosze uwagę na 2 sekunde oraz 1:56 robię dokładnie to samo a inne efekty
przycisk mam tego typu
https://allegro.pl/oferta/przycisk-role ... wUQAvD_BwE
srodkowa pozycja brak sygnalu przelaczenie w gore jazda w gore przelaczenie w dol jazda w dol
na filmiku przelaczam miedzy srodkiem a dolem, niestety ale przycisk swoje ma dlatego chce to wymienic i moze sie wydawac ze robie dol -> srodek i gora .
dopytam jeszcze inaczej
1x przelaczenie to podanie 1 raz sygnału na wejście
2x przełączenie to podanie 2 razy sygnału na wejście
3xprzełączenie to podanie 3 razy sygnału na wejście np doł - stop - dół - stop - dół - stop ?
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec