Regularne rozłączanie wszystkich urządzeń supli

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

Plot twist z mojej strony:
Zaktualizowałem wszystkie urządzenia Zamela i po wczorajszym zaniku prądu nie ma problemu :roll:
Tak więc to jednak nie sieć ;)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

[email protected] wrote: Fri Jul 11, 2025 4:43 am Plot twist z mojej strony:
Zaktualizowałem wszystkie urządzenia Zamela i po wczorajszym zaniku prądu nie ma problemu :roll:
Wniosek? :roll:
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Zibi_007 wrote: Fri Jul 11, 2025 9:05 am
Rafał miał objawy wskazujące na problem z zawieszeniem się urządzeń, który był rozwiązany w nowszej wersji softu.

Taka była wstępna diagnoza. Zalecono aktualizację softu. Operacja się powidła, pacjent przeżył ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
[email protected]

Zibi_007 wrote: Fri Jul 11, 2025 9:05 am
Kilka 8-)

1. Nadal nie jestem fanem aktualizacji, w celu tylko bycia na bieżąco w myśl zasady : działa - nie dotykać. Więc skoro ja nie dotykałem to tym bardziej ;) ALE jeśli są ku temu przesłanki to jak widać zaktualizowałem ;) teraz zrobię to kolejnym razem jak coś się posypie ...
2. Zakładanie, że zawsze to sieć jest zrozumiałe w myśl: to na pewno nie moja wina, ale też bez przesady, tu ukłon do Krzyśka, że po większej dawce informacji podał inne rozwiązanie - ALE to nie jest też rozwiązanie uniwersalne, żeby zawsze w ciemno aktualizować
3. Przydał by się gdzieś post ze "znanymi problemami z softem/hardwarem", w moim przypadku zmiany i kombinacje w sieci to luz, bo coś tam wiem na ten temat, ale zwykły użytkownik ma na to wywalone.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

[email protected] wrote: Fri Jul 11, 2025 9:34 am 2. Zakładanie, że zawsze to sieć jest zrozumiałe w myśl: to na pewno nie moja wina, ale też bez przesady, tu ukłon do Krzyśka, że po większej
To wynika z doświadczenia. Zwykle chodzi o sieć. Oczywiście nie wykluczamy innych przyczyn ale od tego zaczynamy poszukiwania.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]

pzygmunt wrote: Fri Jul 11, 2025 9:42 am
[email protected] wrote: Fri Jul 11, 2025 9:34 am 2. Zakładanie, że zawsze to sieć jest zrozumiałe w myśl: to na pewno nie moja wina, ale też bez przesady, tu ukłon do Krzyśka, że po większej
To wynika z doświadczenia. Zwykle chodzi o sieć. Oczywiście nie wykluczamy innych przyczyn ale od tego zaczynamy poszukiwania.
Ja to rozumiem, bo jako programista robię to samo :lol: , oczywiście lepiej to robić znając szczegóły 8-)

Return to “Ogólna dyskusja”