Pomoc w podłączeniu mSRW-01

Stratos37!

Przepraszam, już się połączyłem ze steronikiem przez wifi, mam pytanie, jak sterować równolegle roletwmi, tzn. na raz dwoma roletami i każdą z osobna.
Dwa okna, przy każdym sterownik swr-01 - okna i sterowniki nie są ze sobą połączone elektrycznie. Czy jest taka możliwość, ewentualnie jak ustawić w aplikacji. Z góry dziękuję za pomoc.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Stratos37! wrote: Thu Apr 24, 2025 12:10 pm Przepraszam, już się połączyłem ze steronikiem przez wifi, mam pytanie, jak sterować równolegle roletwmi, tzn. na raz dwoma roletami i każdą z osobna.
Dwa okna, przy każdym sterownik swr-01 - okna i sterowniki nie są ze sobą połączone elektrycznie. Czy jest taka możliwość, ewentualnie jak ustawić w aplikacji. Z góry dziękuję za pomoc.
Dodaj w Cloud obie rolety do jednej grupy.
Poźniej na kanale jednej i drugiej rolety w zakłądce wyzwalacze akcji ustaw sobie np na dwu-klik sterowanie grupą(zamkni, otwórz).
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Stratos37!

Roleta Aluprof zew. - 5 przewodów : czarny, brązowy, niebieaki, neutralny, ochronny oraz właśnie bualy, który nie wiem do czego użyć. Zastanawiam się nad jego funkcją. Brązowy i czarny jest góra / dół, sterowanie działa.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Skoro z napędu wychodzi 5 żył to znaczy że to jest silnik ze sterowaniem radiowym z możliwością sterowania przyciskiem. Jaki to dokładnie model napedu?
Stratos37!

Dzięki za zainteresowanie tematem, nie wiem jaki to model, muszę zapytać firmę która mi montowała. Aktualnie mam podłączoną roletę pod przycisk monostabilny i sterownik wifi srw-01. Powiedzmy, gdyby się okazało, że jest możliwość podłączenia sterowania radiowego, co mi będzie potrzebne aby działało sterownie radiowe - bo nie wiem.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Stratos37! wrote: Wed May 07, 2025 6:55 pm Powiedzmy, gdyby się okazało, że jest możliwość podłączenia sterowania radiowego, co mi będzie potrzebne aby działało sterownie radiowe - bo nie wiem.
Sterowanie radiowe równolegle do SRW będzie skutkowało tym, że SRW będzie gubić pozycję rolety.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Stratos37!

Chodzi o wizualizację?
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Też, ale kolidować także będzie ze sterowaniem. Jeżeli np. zamkniesz roletę "radiowo" - SRW nie będzie o tym "wiedział" i nie otworzysz nim "normalnie" rolety.
"Normalnie", czyli; przyciskiem, harmonogramem, sceną...
Do stanu faktycznego (zgodności) przywrócisz roletę tylko "lewym przyciskiem" (chwilowym) w aplikacji (lub cloud-zie).
Czysto teoretycznie możnaby się pokusić o sugestię (zapytanie do "Zamela"), czy mSRW nie "poradziłby" sobie z tym problemem. :) Jeżeli miałby pomiar prądu dla obu kierunków.... i możnaby te informacje przesłać na serwer....
Pytanie retoryczne. :lol: :lol: :lol:
Stratos37!

Dzięki

Return to “ZAMEL mSRW-01”