SuplaDevice wersja 25.08.01

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Log nie pochodzi z programu, który wkleiłeś.
Esp8266 powinno działać, ale nie wiem ile osób to jeszcze kompiluje i uruchamia, więc jest szansa że coś tam jest zepsute. Jutro to sprawdzę i poprawię.
Branch main jest rozwojowy. Stabilne wersje są publikowane jako release.

A I nie edytuj postów aby coś dodać, tylko pisz kolejne. Edytowane posty nie pokazują się jako nieprzeczytane i potem łatwo to przegapić
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
petione

klew wrote: Wed Nov 05, 2025 9:39 pm Log nie pochodzi z programu, który wkleiłeś.
Esp8266 powinno działać, ale nie wiem ile osób to jeszcze kompiluje i uruchamia, więc jest szansa że coś tam jest zepsute. Jutro to sprawdzę i poprawię.
Branch main jest rozwojowy. Stabilne wersje są publikowane jako release.

A I nie edytuj postów aby coś dodać, tylko pisz kolejne. Edytowane posty nie pokazują się jako nieprzeczytane i potem łatwo to przegapić
Nie no logi z tego programu były czyli WebInterface. Chyba ze w trakcie kopiowania cos się ten teges...
Esp8266 powinno działać, ale nie wiem ile osób to jeszcze kompiluje i uruchamia
Masz na myśli ze mało kto używa tego przykładu czy w ogóle własnych kompilacji. Hmm.

WebInterface to był tylko pierwszy lepszy przykład, który wziąłem celem sprawdzenia nowej biblioteki. Na jakimś innym przykładzie tez mi nie działało ale wina jest raczej biblioteki bo podmianie nowej SD w swych projektach z początku roku 2025 problem z restartem ESP dokładnie taki sam.
Po prostu siadam nad nowym projektem i chciałem użyć aktualnej wersji SD. Obecnie tworze jednak na wersji 25.1 i tam jest wszystko OK.
Dzięki za zainteresowanie
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

klew wrote: Wed Nov 05, 2025 9:39 pm ...Esp8266 powinno działać, ale nie wiem ile osób to jeszcze kompiluje i uruchamia, więc jest szansa że coś tam jest zepsute. Jutro to sprawdzę i poprawię.
dla PlatformIO na chwilę obecną Arduino-ESP32 aktualna oficjalna stabilna wersja to 2.0.17, ArduinoIDE 3.3.3.
jeśli chodzi o SD 25.08.01 prawdopodobnie ten błąd mbedtls_pkcs5_pbkdf2_hmac_ext występuje tylko na wersji poniżej 3 i przy frameworku Arduino, nie wiem jak w idf. Może warto i to zerknąć.
Last edited by zzrr on Wed Nov 05, 2025 11:19 pm, edited 1 time in total.
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

petione wrote: Wed Nov 05, 2025 10:32 pm
Masz na myśli ze mało kto używa tego przykładu czy w ogóle własnych kompilacji. Hmm.
@klew chyba miał na myśli to, że coraz mniej osób kompiluje pod ESP8266. Tego przykładu (ostatnio zresztą zaktualizowanego) używa wielu, a jeszcze więcej kompiluje, ale pod ESP32...
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Zibi_007 wrote: Wed Nov 05, 2025 11:14 pm
petione wrote: Wed Nov 05, 2025 10:32 pm
@klew chyba miał na myśli to, że coraz mniej osób kompiluje pod ESP8266. Tego przykładu (ostatnio zresztą zaktualizowanego) używa wielu, a jeszcze więcej kompiluje, ale pod ESP32...
Tak. masz rację. Dlatego dopisałem jedno zdanie przed chwilą.
Edit.
Chyba wstawiłem swojego posta tak wprowadzając niejasność i niespójność. W razie czego chodzi mi o to @klew żebyś ewentualnie jak się pochylisz nad prośbą kolegi @petione zerknął też w problem który dotyczy ESP32 przy kompilacji w PlatformIO na wersji Arduino :)

Return to “supla-dev”