ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LIW-03 ETH :)

robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Cześć
U mnie od piątku (17.04.2026) działa w pełni podłączony licznik, co prawda na 3cim kanale jeszcze zerowe wskazania bo to woda ogrodowa.
Licznik podłączony jest po ETH, dodawany był poprzez kreator dodwania w iOS --> wszystko bez zastrzeżeń.
Urządzenie działa bardzo stabilnie i zlicza dobrze impulsy z wodomierzy. Odległości pomiędzy licznikiem a wodomierzem od 3 do 7m.
Super urządzenie.

Zastanawia mnie tylko czy nie przydał by się w przyszłości ogólny kanał licznika inplsów? Coś jak czujnik binarny w krańcówkach, tak zeby nie trzeba było tego ustawiań jako licznik wody, gazu itd. ALE czas...... :) :D

P.S. niestety montowałem po nocy i nie zrobiłem zdjęcia, ale MEW-02 ETH, LIW-03 ETH i switch na szynę TH-35 wyglądają genialnie obok siebie :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Thu Apr 23, 2026 6:43 am Zastanawia mnie tylko czy nie przydał by się w przyszłości ogólny kanał licznika inplsów? Coś jak czujnik binarny w krańcówkach, tak zeby nie trzeba było tego ustawiań jako licznik wody, gazu itd. ALE czas...... :) :D
Licznik czasu? :)
image.png
Kiedyś dorzuciłem takie funkcje: events, seconds. Ale poza definicją nie zostało nic więcej zrobione.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94

klew wrote: Thu Apr 23, 2026 7:40 am Kiedyś dorzuciłem takie funkcje: events, seconds. Ale poza definicją nie zostało nic więcej zrobione.
@klew trzeba to zmienić :D ;)
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

I jak efekty testów LIW-03 ETH? Ciekaw jestem Waszych opinii.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
robertklepacki94

U mnie działa niezawodnie od pierwszego dnia, samo ESP działa stabilnie, urzędzenie nie zawiesiło się ani razu, połączenie trzyma stabilnie dosłownie zero sytuacji gdzie urzędzenie było offline.

Co do zamego zliczania inpulsów także nie zauważyłem nic niepokojącego. Na jednym liczniku głównym mam cały czas porównanie z ERGOCAM.
PuteR

U mnie testy rozpoczęły się całkiem niedawno z powodu wymiany sprzętu.

Pierwszy raz dodawałem urządzenie nie przez adres IP tylko przez konfigurator w aplikacji. Zadziałało to bez błędnie, zero problemów. Kiedyś pamiętam jak przy pierwszych urządzeniach jakoś nigdy to nie działo poprawnie i trzeba było wchodzić na adres IP, także tutaj duży plus.

Jeśli chodzi o stabilność połączenia to jest super. Aktualnie działa z WiFi i tam gdzie wcześniej DIY miało mega problemy, tutaj połączenia nie zerwało ani razu.

Pomiary z wody też wydają się być dokładne. Impulsy nabijane są zgodnie z tym co pokazuje licznik zewnętrzny.

W planie mam jeszcze sprawdzić zliczanie prądu, ale to musi troszkę poczekać z racji trochę napiętego aktualnie grafiku.
Lomax1983
Has thanked: 1 time

U mnie w tej chwili działa na dwóch kanałach woda użytkowa i pompa do wody ogrodowej. Testowałem połączenie po wi-fi oraz LAN. Na jednym i drugim nie było problemów z pracą, pracuje stabilnie nie zrywa połączenia. Finalnie pracuje po kablu, ale tylko z tego względu, że akurat jest w rozdzielnicy LAN. Do licznika wody od LIWa jest jakieś 150cm, natomiast licznik od pompy jest obok w rozdzielnicy. Na obu kanałach nie zaobserwowałem rozbieżności w pomiarze, impulsy zliczane bardzo dobrze. Dodam, że na wodzie mam nakładkę Apatora, a do pompy używam licznik ADELID 1f.

Return to “Nowości”