Supla Scripts Powiadomienia 2.0
-
jprzemek82
Już sobie poradziłem.Trzeba na tych samych danych jeszcze raz się zarejestrować.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Dodałem:
- głosowe powiadomienia
- możliwość ustalenia czy powiadomienie ma być pokazywane gdy kanał jest nieosiągalny
- przypisywanie powiadomień do urządzeń
Konieczne jest pobranie zaktualizowanego flow SUPLA Notifications.
Istniejące powiadomienia nie będą przypisane do żadnych urządzeń, więc przestaną się pokazywać dopóki czegoś nie wybierzecie. Jak nie wiadomo które urządzenie jest którym na liście kluczy dostępu, najlepiej usunąć wszystkie, pobrać nowy flow SUPLA Configurator i skonfigurować urządzenia na nowo podając nazwy. Wcześniejszy flow rejestrował wszyskto jako "Client".
Jutro będzie filmik
- głosowe powiadomienia
- możliwość ustalenia czy powiadomienie ma być pokazywane gdy kanał jest nieosiągalny
- przypisywanie powiadomień do urządzeń
Konieczne jest pobranie zaktualizowanego flow SUPLA Notifications.
Istniejące powiadomienia nie będą przypisane do żadnych urządzeń, więc przestaną się pokazywać dopóki czegoś nie wybierzecie. Jak nie wiadomo które urządzenie jest którym na liście kluczy dostępu, najlepiej usunąć wszystkie, pobrać nowy flow SUPLA Configurator i skonfigurować urządzenia na nowo podając nazwy. Wcześniejszy flow rejestrował wszyskto jako "Client".
Jutro będzie filmik
-
fracz
I filmik: https://youtu.be/cTxzOcThwqU
v2.7.0 też już wydane
Aktualizacja instancji, które aktualizowały się do RC:
v2.7.0 też już wydane
Aktualizacja instancji, które aktualizowały się do RC:
Code: Select all
git checkout master
git pull
docker/suplascripts.sh restart
-
wojtas567
Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
michael
hmm... a nie ma? u mnie są widocznewojtas567 wrote: Wed Feb 07, 2018 10:55 am Czy duży kłopotem jest dodanie do listy warunków czujników otwarcia drzwi, okien itp?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wojtas567
faktycznie drzwi są ale nie ma okien 
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
fracz
Faktycznie, okna były pominięte.
Dodałem możliwość wstawiania w warunku czujnika okna i poczty: v2.7.1.
W końcu muszę sobie zrobić ten czujnik poczty, będę miał powiadomienie "Pat i kot, kot i pat..."
Dodałem możliwość wstawiania w warunku czujnika okna i poczty: v2.7.1.
W końcu muszę sobie zrobić ten czujnik poczty, będę miał powiadomienie "Pat i kot, kot i pat..."
-
wojtas567
dzięki 
zrobiłem mały myk i wpisałem ręcznie nr ID okna ale nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić, za daleko okno
ale jak już jest to będzie działać.
zrobiłem mały myk i wpisałem ręcznie nr ID okna ale nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić, za daleko okno
ale jak już jest to będzie działać.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
faktycznie już jest możliwość wyboru z listy ale coś jest nie tak bo cały czas jest otwarte okno jak zamienię na drzwi to jest OK
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek