Ten wyzwalacz to trochę słaby pomysł, bo odczytywanie tyłu linków blokuje na chwilę pracę urządzenia, a AT zabiera niepotrzebnie pamięć której i tak nie ma.kurus wrote: Sat Feb 03, 2024 9:42 amDrugi moduł na 7.12.2 rano zaktualizowany. Restartów narazie nie widzę, ale często zrywa połączenie.
Jest tam jeden przekaźnik z przyciskiem plus wyzwalacz dwa linki do temp i wilgotności i link licznik 3f, licznik działa ok i wiadomo oled. W załączniku czasu pracy i połączenia. Inne moduły trzymają połączenie znacznie dłużej więc nie jest to wina mojego łącza czy serwera supli.
Esp 8266 oled 2.42 + linki bezpośrednie Problem
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
kurus
Sprawdzę bez wyzwalacza i z mniejszą ilością linków.krycha88 wrote: Sat Feb 03, 2024 10:16 amTen wyzwalacz to trochę słaby pomysł, bo odczytywanie tyłu linków blokuje na chwilę pracę urządzenia, a AT zabiera niepotrzebnie pamięć której i tak nie ma.kurus wrote: Sat Feb 03, 2024 9:42 amDrugi moduł na 7.12.2 rano zaktualizowany. Restartów narazie nie widzę, ale często zrywa połączenie.krycha88 wrote: Sat Feb 03, 2024 6:51 am
Czy masz drugi moduł do porównania jak to działa w wersji 7.12.x?
Jest tam jeden przekaźnik z przyciskiem plus wyzwalacz dwa linki do temp i wilgotności i link licznik 3f, licznik działa ok i wiadomo oled. W załączniku czasu pracy i połączenia. Inne moduły trzymają połączenie znacznie dłużej więc nie jest to wina mojego łącza czy serwera supli.
Jak widać w załączniku nie restartuje się, a tylko zrywa połączenie. Ale nie zmienia to faktu że, wersja z testa z nową biblioteką znacznie gorzej pracuje, bo tam to co minutę restart..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
A zobacz wersję 7.12.03, dodałem tam małe opóźnienie przy odczytywaniu linków. Może to spowoduje, że wifi nie będzie rozłączane.kurus wrote: Sat Feb 03, 2024 11:27 am Sprawdzę bez wyzwalacza i z mniejszą ilością linków.
Jak widać w załączniku nie restartuje się, a tylko zrywa połączenie. Ale nie zmienia to faktu że, wersja z testa z nową biblioteką znacznie gorzej pracuje, bo tam to co minutę restart..
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
kurus
Potestowalem dziś i na tej wersji dużo częściej traci połączenie jak na 7.12.02 więc cofnąłbym te zmiany.krycha88 wrote: Sun Feb 04, 2024 11:23 amA zobacz wersję 7.12.03, dodałem tam małe opóźnienie przy odczytywaniu linków. Może to spowoduje, że wifi nie będzie rozłączane.kurus wrote: Sat Feb 03, 2024 11:27 am Sprawdzę bez wyzwalacza i z mniejszą ilością linków.
-
kurus
Testów ciąg dalszy.. wczoraj jeszcze wyłączyłem interfejs gui podczas normalnej pracy..
Takie efekty po nocy na 7.12.02
testuje na dwóch identycznych modułach identyczna konfiguracja zaczytana z jednego urządzenia i wrzucona na drugie.
Moduł który ma krótszy czas połączenia rożni się tym że jest fizycznie zamontowany w puszcze podtynkowej i ma wszystko podłączone przycisk przekaźnik oled i jest używany na codzień, ten z dłuższym czasem połączenie jest goły sama płytka wemosa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
kurus
krycha jesteś mistrz! nie wiem czy jeszcze coś więcej zrobiłeś ale wczoraj zaktualizowałem ten mój użytkowy moduł z 7.12.02 do 7.12.05 i zobacz wynik po nocy, konfig ten sam z wyłączonym interfejsem gui. Dla przypomnienia: przekaznik z przyciskiem, wyswalacz, 2x link bezpośredni do temp i wylgotności, i link do licznika 3f plus oled, przed wyłączeniem gui pamięci około 14kb pokazuje.
Na drugi testowy moduł ta sama konfiguracja wrzuciłem soft w tej samej wersji ale z gui testowego i tam chyba jest z nowa s-d i tregedia ciągle się restartuje traci połączenie pamięci około 8-10kb przed wyłączeniem interfejsu gui.