v23.07 - powiadomienia

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

fryta008 wrote: Sun Sep 24, 2023 7:13 am Cześć Soyer,
Mówisz o supla-devices linux? No tylko, że ja używam clouda, a nie chce mieć kolejnego miejsca awarii. No i tak jak supla cloud onprem nie działa na synology z x86. Raspberry jest mało stabilne, a nie chce mieć kolejnego urządzenia w domu typu serverek na x86. Pozostaje mi czekać:)

Przydałaby się integracja z openmqttgateway i czytanie po mqtt sensorów na ble.

Ale to marzenia.
supla-device możesz uruchomić na ESP8266, ESP32, lub na dowolnym Linuxie (nawet na MacOS działa ;) ).
Soyerowi chodziło o to, że na urządzeniu z supla-device możesz wysłać powiadomienie. Jeśli tam podłączysz termometr, to można napisać soft, który o 7:00 wyśle jedno powiadomienie.

Natomiast ogólnie myślę, że trzeba poczekać na wysyłanie powiadomień z wartościami kanałów z poziomu harmonogramów w Cloud.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/718
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/746

Natomiast nie są to rzeczy, które są "następne w kolejce". Nie wiem kiedy będą zrobione.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Arek.kandula

Dzień dobry. Mam głupie pytanko . Posiadam czujnik temperatury na wyjściu z kotła gazowego. Chciałbym dostawać powiadomieni jak wzrośnie temperatura gdy włączy się kocioł. Podpowie ktoś jak trzeba ustawić powiadomieni . Pozdrawiam serdecznie i robicie świetną robotę .
pzygmunt
Been thanked: 59 times

We właściwościach czujnika na cloud.supla.org dodaj reakcję na zmianę temperatury.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
wkojde

Jak mam zmienić tą wartość np.na <,> lub = ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

wkojde wrote: Sun Oct 08, 2023 1:18 pm Jak mam zmienić tą wartość np.na <,> lub = ?
Kliknąć na ten znak.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
wkojde

No właśnie niechce się zmienić znak jak wciskam na nim.
klew

wkojde wrote: Sun Oct 08, 2023 2:11 pm No właśnie niechce się zmienić znak jak wciskam na nim.
Wyłącz automatyczne tłumaczenie strony w przeglądarce i ustaw sobie normalnie język polski (w dolnym lewym rogu strony).
Wygląda jakby tłumacz coś namieszał
Duch__
Been thanked: 6 times

Czy jest możliwość dodania funkcjonalności żeby przez pierwsze 10 sekund po restarcie procesora nie przychodziły żadne powiadomienia PUSH? Jeden procesor integrujący wiele moich systemów w trakcie restartu, zanim zdąży odpytać integrowane urządzenia o swoje stany startowe to przesyła do SUPLI głupoty powodujące bombardowaniem telefonu powiadomieniami które mają się nijak z rzeczywistością.
klew

Duch__ wrote: Wed Oct 11, 2023 12:11 pm Czy jest możliwość dodania funkcjonalności żeby przez pierwsze 10 sekund po restarcie procesora nie przychodziły żadne powiadomienia PUSH? Jeden procesor integrujący wiele moich systemów w trakcie restartu, zanim zdąży odpytać integrowane urządzenia o swoje stany startowe to przesyła do SUPLI głupoty powodujące bombardowaniem telefonu powiadomieniami które mają się nijak z rzeczywistością.
Może wstaw sobie opóźnienie, aby nie uruchamiać supli dopóki reszta systemu nie jest gotowa?
Wystarczy dać SuplaDevice.iterate() w ifa
Duch__
Been thanked: 6 times

Spróbuje.

A w kwestii powiadomień. Zna ktoś jakieś rozwiązanie na androida żeby archiwizował globalnie jakie powiadomienia z jakich aplikacji zostały otrzymane na telefon?

Return to “Nowości”