SUPLA Scripts
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
@fracz - super robota ! 
potestowałem troche te bramy (otwieranie jeśli zamknięte , zamykanie jeśli otwarte), różne warianty, jedna otwarta, druga zamknieta, całkowicie , częściowo , ……. (możesz sprawdzić mój log ) , nie napotkałem żadnego problemu. extra!! o to chodziło . Potworzyłem inne sceny np "Przyjazd pod dom" gdzie włączam światło , otwieram rolete , i wywołuje scene otw bram … czyli potrójne wywołanie scen - jest super !! (rekurencji scen nie testowałem bo bałem się że mogę coś przywiesić
jak mi powiesz że mogę , to podziałam w tym temacie)
Ale ….mam drobne uwagi
:
1) to co opisałeś dla bram : najpierw tworzę dwie sceny osobno dla dwóch bram (ze sprawdzaniem czujnika otw bram) . Potem nast. scena która wywołuje te dwie sceny. I nie wiem czy tak ma być, ale pod opisem sceny OTWORZ BRAMY nie widze co jest w niej uruchamiane , jakby była to pusta scena. Oczywiście jak kliknę na nią no to widze ze uruchamiane są dwie inne sceny - ale to tylko kosmetyka - patrz 1.png
2) Stworzyłem scene WYCHODZIMY , gdzie najpierw zmieniam stan kanałów , potem opóźnienie np 5 sek, i potem wywołanie innej sceny WŁĄCZ CHOIONKĘ. Jak uruchomię tą scenę WYCHODZIMY to stan kanałów się zmienia , ale po tych 5 sekundach ta scena nie jest uruchamiana tzn ja nie widze zmian . Jak usunę to opóźnienie to ta scena się uruchamia. Patrz 2.PNG
3) Utworzyłem SCENA1 potem SCENA2 którą wywoływałem ze sceny SCENA1 . Chodziło wszystko prawidłowo. Chciałem skasować ten sceny . I skasowałem najpierw SCENA2 - poszło ok, potem chciałem skasować SCENA1 ale jest problem : jak klikam na SCENA1 to mam błąd "Strona nie istnieje . Serwer zwrócił status 404" .
pozdr
potestowałem troche te bramy (otwieranie jeśli zamknięte , zamykanie jeśli otwarte), różne warianty, jedna otwarta, druga zamknieta, całkowicie , częściowo , ……. (możesz sprawdzić mój log ) , nie napotkałem żadnego problemu. extra!! o to chodziło . Potworzyłem inne sceny np "Przyjazd pod dom" gdzie włączam światło , otwieram rolete , i wywołuje scene otw bram … czyli potrójne wywołanie scen - jest super !! (rekurencji scen nie testowałem bo bałem się że mogę coś przywiesić
Ale ….mam drobne uwagi
1) to co opisałeś dla bram : najpierw tworzę dwie sceny osobno dla dwóch bram (ze sprawdzaniem czujnika otw bram) . Potem nast. scena która wywołuje te dwie sceny. I nie wiem czy tak ma być, ale pod opisem sceny OTWORZ BRAMY nie widze co jest w niej uruchamiane , jakby była to pusta scena. Oczywiście jak kliknę na nią no to widze ze uruchamiane są dwie inne sceny - ale to tylko kosmetyka - patrz 1.png
2) Stworzyłem scene WYCHODZIMY , gdzie najpierw zmieniam stan kanałów , potem opóźnienie np 5 sek, i potem wywołanie innej sceny WŁĄCZ CHOIONKĘ. Jak uruchomię tą scenę WYCHODZIMY to stan kanałów się zmienia , ale po tych 5 sekundach ta scena nie jest uruchamiana tzn ja nie widze zmian . Jak usunę to opóźnienie to ta scena się uruchamia. Patrz 2.PNG
3) Utworzyłem SCENA1 potem SCENA2 którą wywoływałem ze sceny SCENA1 . Chodziło wszystko prawidłowo. Chciałem skasować ten sceny . I skasowałem najpierw SCENA2 - poszło ok, potem chciałem skasować SCENA1 ale jest problem : jak klikam na SCENA1 to mam błąd "Strona nie istnieje . Serwer zwrócił status 404" .
pozdr
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Sibikk
Cześć. @fracz mam problem w sumie już go kiedyś ćwiczyliśmy, zmieniłem urządzenie w termostacie i nie ładuje się podgląd. Zrobiłem po bożemu, najpierw usunąłem w termostacie później z supli, zapisałem i dodałem nowe urządzenie.
-
slawek
Potwierdzam - na poprzedniej wersji też po wymianie urządzenia musiałem wywalić termostat i skonfigurować nowy.
Tyle, że u mnie było to RBPi3, czyli wszystkie urządzenia w jednym, więc wymieniłem 100% urządzeń.
Tyle, że u mnie było to RBPi3, czyli wszystkie urządzenia w jednym, więc wymieniłem 100% urządzeń.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
cino111
Też tak mam na swojej instancji ale nie za każdym razem. Gdzieś tak przy zamianie 4 urządzenia termostat się wysypuje i mimo że już starego urządzenia nie ma na scripts i Cloudzie to scripts cały czas krzyczy że nie może się z nim polaczyc.slawek wrote: Sun Dec 16, 2018 6:09 pm Potwierdzam - na poprzedniej wersji też po wymianie urządzenia musiałem wywalić termostat i skonfigurować nowy.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
@wsosniak, wszystko oprócz punktu 3 z Twojego postu powinno być naprawione. Rekurencję testuj, kiedy jak nie teraz... Generalnie jak wykryję rekurencyjne wykonania to przerywam i odkładam w logu info o tym że scena się nie wykonała ze względu na cykl. Ale nie wiem czy zawsze to dobrze wykrywam, szczegółnie w opóźnionych wykonaniach...
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
niestety , teraz po zalogowaniu od razu mam komunikat (i nic nie mogę potestować ) :fracz wrote: Sun Dec 16, 2018 7:58 pm @wsosniak, wszystko oprócz punktu 3 z Twojego postu powinno być naprawione. Rekurencję testuj, kiedy jak nie teraz... Generalnie jak wykryję rekurencyjne wykonania to przerywam i odkładam w logu info o tym że scena się nie wykonała ze względu na cykl. Ale nie wiem czy zawsze to dobrze wykrywam, szczegółnie w opóźnionych wykonaniach...
Strona nie istnieje
Serwer zwrócił status 404.