to czekam na info kiedy będę mógł znowu "pomęczyć" te sceny + testy rekurencjifracz wrote: Mon Dec 17, 2018 9:09 am @wsosniak, no, bo nie naprawiłem punktu 3 tylko go rozniosłem po całej aplikacji![]()
SUPLA Scripts
-
Sibikk
Chyba umknęło, więc się powtórzę.Sibikk wrote: Sun Dec 16, 2018 5:18 pm Cześć. @fracz mam problem w sumie już go kiedyś ćwiczyliśmy, zmieniłem urządzenie w termostacie i nie ładuje się podgląd. Zrobiłem po bożemu, najpierw usunąłem w termostacie później z supli, zapisałem i dodałem nowe urządzenie.
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
No teraz to wszystko działa
ALE
1) już to pisałem wczoraj: jak w warunku (lub odpowiedzi) wpisuje "{" to nie podpowiada mi się kanał rolety. Jak wpisze state(nr_kanału_rolety).shut , to wszystko jest ok, mogę robić warunki na bazie % zamkniecia . No ale fajnie byłoby aby rolety też można byłoby wybrać z listy.
2) Wczoraj wyrażenie 'now'|date('H:i') pokazywało mi przesunięcie o jedną godzinę , a dzisiaj nie - zrobiłeś/poprawiłeś coś ?
3) to wyrażenie 'now'|date('H:i') (lub 'now'|date('Hi') ) chciałbym użyć do porównania czasu wschodu i zachodu słońca z wynikiem z podobnego liknku do tego {{(getUrl('https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/pro ... ka_3096472', '#tab_temp_max".*?>\s*(.+?C)#s')|number_format)}} , ale który bazuje na TAB_SUN (a nie TAB_TEMP_MAX) . Próbowałem się przegryźć przez REGEX ale już jestem chyba na to za stary
Życzyłbym sobie aby sceny w takiej formie trafiły do clouda , wg mapy drogowej , w wersji 2.4 - czy tak będzie ?
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
1) do poprawienia
2) poprawiłem
3) dostarczę możliwość odczytania godziny wschodu/zachodu dla danego lat/lng i będzie się dało (ale to pewnie później)
Jeśli o sceny - jeszcze nie rozmawiałem z Przemkiem jak on to widzi. Póki co w skryptach tak prototypuję na podstawie Waszych zachcianek co jest potrzebne...
2) poprawiłem
3) dostarczę możliwość odczytania godziny wschodu/zachodu dla danego lat/lng i będzie się dało (ale to pewnie później)
Jeśli o sceny - jeszcze nie rozmawiałem z Przemkiem jak on to widzi. Póki co w skryptach tak prototypuję na podstawie Waszych zachcianek co jest potrzebne...
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
no a miało być zaraz po wdrożeniu cloud 2.3
a clouda 2.3 jeszcze ni ma 
trochę późno to wrzuciłeś dzisiaj
idę spać ...…. ale bramy z wyjątkami już ogarnięte czyli otwierają się tylko wtedy gdy są zamknięte , a zamykają tylko jak są otwarte
Pytanko : widzę że na razie nie ma możliwości logowania się loginem supla cloud. Czy jak w przyszłości będzie taka możliwość , to czy obecne skrypty z loginu supla script będzie się dało zmigrować do loginu supla cloud ?
dzięki !!
trochę późno to wrzuciłeś dzisiaj
Pytanko : widzę że na razie nie ma możliwości logowania się loginem supla cloud. Czy jak w przyszłości będzie taka możliwość , to czy obecne skrypty z loginu supla script będzie się dało zmigrować do loginu supla cloud ?
dzięki !!
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
@wsosniak, tak. Plan jest taki że to się automagicznie połączy przy pierwszym logowaniu za pomocą Clouda 2.3.
@PuteR, teoretycznie można już, przełączając się na branch oauth i aktualizacując jak zawsze (czyli restartując kontenery). Nie wrzucam jeszcze na główną gałąź bo może wylezie jakiś babol...
Dużo technicznych rzeczy doszło. Swoją instancję jakby co to ogarnę ale jak to się rozpropaguje na pół suplowego świata to będzie dupa a nie Święta 
@PuteR, teoretycznie można już, przełączając się na branch oauth i aktualizacując jak zawsze (czyli restartując kontenery). Nie wrzucam jeszcze na główną gałąź bo może wylezie jakiś babol...