ZAMEL MEW-01

@Artur

Wyniki po prawie 2 godzinnym pingu.

--- ************* ping statistics ---
5368 packets transmitted, 5363 packets received, +3 duplicates, 0.1% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 2.003/18.847/1610.970/59.118 ms
iMac-Artur:~ **************$
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Z tymi pingami to trzeba by trafić w moment gdy pojawiają się dziury w pomiarach.
Zastanawiam się jeszcze jakie dane diagnostyczne dodać do samego firmware-u i jak je przesłać aby coś więcej ustalić.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Enriquez

Cześć. Zadam pytanie OUT-of the BOX :)
Jaka jest szansa, aby MEW w jakikolwiek sposób rejestrował zjawisko zaniku zasilania?
Mieszkam w miejscu "gdzie wrony mają pętlę" i czeka nas z mieszkańcami przeprawa z PGE - nie ma tygodnia, żeby coś się nie działo :/
Dlatego szukam czegoś...
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Enriquez wrote: Fri Nov 20, 2020 2:22 pm Cześć. Zadam pytanie OUT-of the BOX :)
Jaka jest szansa, aby MEW w jakikolwiek sposób rejestrował zjawisko zaniku zasilania?
Mieszkam w miejscu "gdzie wrony mają pętlę" i czeka nas z mieszkańcami przeprawa z PGE - nie ma tygodnia, żeby coś się nie działo :/
Dlatego szukam czegoś...
Chodzi Ci o krótkie zaniki napięcia?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Enriquez

hej, tak - krótkie i naturalnie długie zaniki
ściągnąłem z supli historię pomiarów - od kwietnia mam zarejestrowanych 5 przerw dłuższych niż 10 minut, tak jak raportuje MEW na serwer
znalazłem kawałek kodu na raspberry pi:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewt ... 4#14677644

no ale może dałoby się zrobić coś na jakimś prościutkim układziku ... esp8266 np...
tych krótkich wyłączeń mam po prostu co chwila ... poznaję po zresetowanym zegarku na piekarniu, masakra
5przemi

Dzień dobry witam wszystkich, jako że to moje początki. Mam pytanko odnośnie podłączenia MWE-01, w instrukcji są podane max przekroje przewodów podłączeniowych, a jaką min średnicę musi mieć skrętka aby to poprawnie działało i czy przekładniki mogą się stykać, czy musi być zachowana jakaś odległość między nimi? Mam bardzo gęsto w rozdzielni i może być problem :( .
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

5przemi wrote: Thu Nov 26, 2020 9:18 am Dzień dobry witam wszystkich, jako że to moje początki. Mam pytanko odnośnie podłączenia MWE-01, w instrukcji są podane max przekroje przewodów podłączeniowych, a jaką min średnicę musi mieć skrętka aby to poprawnie działało i czy przekładniki mogą się stykać, czy musi być zachowana jakaś odległość między nimi? Mam bardzo gęsto w rozdzielni i może być problem :( .
Witam. Nie ma minimalnego przekroju przewodu. Oczywiście przewód powinien przebiegać środkiem przekładnika. Pisząc "skrętka" masz na myśli LgY? Czyli linkę?
Przekładniki mogą się stykać. Jeżeli przekładnik jest zamknięty przewody obok przebiegające nie mają na niego wpływu.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
5przemi

Miałem na myśli LgY. Dzięki za wyjaśnienie.
5przemi

pomóżcie :( , usiłuję dodać licznik do supli, mam konto, dodany smartfon z id dostępu, w zakładce smarfony jest on dostępny i aktywny. Smarfon widzi wi-fi domowe i wi-fi licznika. gdy usiłuję go dodać pokazuje się ekranik z rakietą, klikam dalej, mieli, po czym wywala kółko z krzyżykiem i pisze że przekroczono czas oczekiwania na dane o bieżącej sieci wi-fi. Z innej mańki łącze smartfon z wi-fi licznika wchodzę w ustawienia sieci wi-fi podaje nazwe sieci domowej, którą otwarłem, żeby się nie męczył z hasłem, wpisuje dane konta, zapisuje ustawienia i dalej nie ma licznika w apce. Jestem w kropce :(
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Przy pierwszej opcji, czyli przez apkę, sprawdź czy masz wyłączone dane komórkowe.
Przy drugiej opcji sprawdź czy masz aktywne dodawanie urządzeń na serwerze cloud.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image

Return to “ZAMEL MEW-01”