Problem z całkowitym zawieszaniem się modułów LIW, SRW, SBW oraz ROW.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wzmacniacze średnio się sprawdzają ale jak nie ma innej opcji to wzmacniacz zawsze coś. Sugerowałbym jednak zainwestować w mesh, a najlepiej postawić drugi AP na kablu bliżej SBW.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Uriasz
Witam. Ja mam problem z całkowitym zawieszaniem się DIW-01. Urządzenie ma status rozłączonego w aplikacji i w supla.cloud, jednak można nim sterować mechanicznie. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Hej. Czy mógłbyś sprawdzić jak się zachowuje dioda na DIW w momencie, gdy się zawiesza?Uriasz wrote: Fri Dec 22, 2023 3:09 pm Witam. Ja mam problem z całkowitym zawieszaniem się DIW-01. Urządzenie ma status rozłączonego w aplikacji i w supla.cloud, jednak można nim sterować mechanicznie. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Uriasz
W ogóle nic się dzieje. Nawet nie da się wprowadzić w tryb konfiguracyjny. Żeby korzystać przez sieć, muszę na kilka minut wyłączyć zasilanie urządzenia - dopiero wchodzi w tryb konfiguracyjny i ponownie muszę dodać do aplikacji tyle, że ustawienia pamięta. Telefonicznie w Zamelu zasugerowali, że to może być problem z oprogramowaniem.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Udostępniliśmy aktualizację, która prawdopodobnie rozwiąże ten problem. Zaktualizuj soft na DIW-01 do wersji 2.8.59. Gdyby problem potem wystąpił ponownie mimo nowszej wersji softu, to odezwij się do Mirka (memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136) - na pewno pomoże.Uriasz wrote: Sun Jan 07, 2024 12:25 pm W ogóle nic się dzieje. Nawet nie da się wprowadzić w tryb konfiguracyjny. Żeby korzystać przez sieć, muszę na kilka minut wyłączyć zasilanie urządzenia - dopiero wchodzi w tryb konfiguracyjny i ponownie muszę dodać do aplikacji tyle, że ustawienia pamięta. Telefonicznie w Zamelu zasugerowali, że to może być problem z oprogramowaniem.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Uriasz
Ok. Dzięki. Sorki za długą nieobecność - dużo się dzieje. Gdzie można znaleźć aktualizację? Na stronie supli?
-
Uriasz
Zrobiłem z poziomu aplikacji. Mam wersję najnowszą. Zobaczymy czy będzie dobrze. Na razie dzięki.
-
and111
U mnie znów zawiesił się MEW-01 Lite
O wcześniejszych problemach pisałem tutaj:
viewtopic.php?p=161531#p161531
viewtopic.php?p=135410#p135410
viewtopic.php?p=147214#p147214
Przez rok czasu nie było problemów.
Tym razem moduł "zawisł" ze świecącą się diodą L3, choć napięcie było na wszystkich fazach.
Nie reagował na przycisk. W aplikacji i w CLOUD moduł rozłączony.
Musiałem odłączyć napięcie. Zrestartowałem modułu i zalogowałem się na stronę konfiguracyjną. Wcześniejszy stan modułu to WiFi Network Not found. - choć sieć WiFi była cały czas dostępna.
Wersja Firmware 2.8.58
Wg historii pomiarów moduł zawiesił się 19 czerwca. Zauważyłem to dopiero 26 czerwca. W tym okresie moduł nie zarejestrował żadnych danych (brak danych o energii pobranej / wysłanej).
O wcześniejszych problemach pisałem tutaj:
viewtopic.php?p=161531#p161531
viewtopic.php?p=135410#p135410
viewtopic.php?p=147214#p147214
Przez rok czasu nie było problemów.
Tym razem moduł "zawisł" ze świecącą się diodą L3, choć napięcie było na wszystkich fazach.
Nie reagował na przycisk. W aplikacji i w CLOUD moduł rozłączony.
Musiałem odłączyć napięcie. Zrestartowałem modułu i zalogowałem się na stronę konfiguracyjną. Wcześniejszy stan modułu to WiFi Network Not found. - choć sieć WiFi była cały czas dostępna.
Wersja Firmware 2.8.58
Wg historii pomiarów moduł zawiesił się 19 czerwca. Zauważyłem to dopiero 26 czerwca. W tym okresie moduł nie zarejestrował żadnych danych (brak danych o energii pobranej / wysłanej).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.