GUI-Generic i SSL

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

To ja jeszcze dopiszę w uzupełnieniu. Na obecnej wersji GG 1.14.16, włączonym połączeniu SSL oraz GUI podczas pracy mam Free Mem: 13.78kB
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

krycha88 wrote: Mon Mar 18, 2024 7:43 pm
[email protected] wrote: Mon Mar 18, 2024 7:30 pm
klew wrote: Mon Mar 18, 2024 6:02 pm

Z tym raczej nie ma problemu.
Ogólnie przykłady z supla-device są automatycznie kompilowane. GG też były kiedyś plany aby dodać. Teraz już mam mniej więcje kompilację obcykaną, więc kwestia dodania kilku konfiguracji i można puszczać automatycznie po każdym dostarczeniu.
Problemu nie ma ,ale nie ma źródeł z konfiguracja a jak pytać @Goral64 jakie boardy dokładnie są użyte w GG 2 msc temu to nadal czekam na odpowiedź 😤

miałem na myśli żeby popełnić skrypt który można odpalić i zbudować lokalnie dokładnie to co w GG lub sprawdzić budowanie GG po jakichś grubszych zmianach czy każdy Board się nadal buduję .
Nie ma takiej potrzeby bo to nic innego jak odpalenie w clonie np.

Code: Select all

arduino-cli compile --no-color --quiet --clean -e --libraries "/var/www/html/code/lib" -b esp8266:esp8266:generic:eesz=1M64,xtal=160,ssl=basic --build-property "compiler.c.extra_flags=-flto" --build-property "compiler.c.elf.extra_flags=-fdata-sections -ffunction-sections -flto" --build-property "compiler.cpp.extra_flags=-flto" --build-property "build.extra_flags=-DESP8266 '-DBUILD_VERSION=\"7.14.10\"' '-DOPTIONS_HASH=\"b3968345e533700b6f02739b85c4e34f\"' -DATOMIC_FS_UPDATE -DMIMETYPE_MINIMAL -DBEARSSL_SSL_BASIC -DNDEBUG -DSUPLA_CONFIG -DSUPLA_DISABLE_LOGS -DSUPLA_ENABLE_GUI -DSUPLA_ENABLE_SSL -DSUPLA_EXCLUDE_LITTLEFS_CONFIG -DSUPLA_LIMIT_SWITCH -DSUPLA_OTA"  .
Więc można śmiało napisać testy, miałem to zrobić ale zawsze było co innego do roboty. Testerzy szybko wychwytują błędy kompilacji :lol:
Ale to polecenie niczego jeszcze nie ułatwia ,próbowałem kiedys komuś zbudować GG pod którys Board ,wydawało mi się że znalazłem odpowiedni ,ale nie działało i weź tu zgadnij co to znaczy np. Esp32 S2 mini ,stąd moja ciekawość co dokładnie podstawia GG żeby można było to samemu uruchomić

Return to “Ogólna dyskusja”