GUI-Generic i SSL
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To ja jeszcze dopiszę w uzupełnieniu. Na obecnej wersji GG 1.14.16, włączonym połączeniu SSL oraz GUI podczas pracy mam Free Mem: 13.78kB
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Ale to polecenie niczego jeszcze nie ułatwia ,próbowałem kiedys komuś zbudować GG pod którys Board ,wydawało mi się że znalazłem odpowiedni ,ale nie działało i weź tu zgadnij co to znaczy np. Esp32 S2 mini ,stąd moja ciekawość co dokładnie podstawia GG żeby można było to samemu uruchomićkrycha88 wrote: Mon Mar 18, 2024 7:43 pmNie ma takiej potrzeby bo to nic innego jak odpalenie w clonie np.[email protected] wrote: Mon Mar 18, 2024 7:30 pmProblemu nie ma ,ale nie ma źródeł z konfiguracja a jak pytać @Goral64 jakie boardy dokładnie są użyte w GG 2 msc temu to nadal czekam na odpowiedźklew wrote: Mon Mar 18, 2024 6:02 pm
Z tym raczej nie ma problemu.
Ogólnie przykłady z supla-device są automatycznie kompilowane. GG też były kiedyś plany aby dodać. Teraz już mam mniej więcje kompilację obcykaną, więc kwestia dodania kilku konfiguracji i można puszczać automatycznie po każdym dostarczeniu.
miałem na myśli żeby popełnić skrypt który można odpalić i zbudować lokalnie dokładnie to co w GG lub sprawdzić budowanie GG po jakichś grubszych zmianach czy każdy Board się nadal buduję .Więc można śmiało napisać testy, miałem to zrobić ale zawsze było co innego do roboty. Testerzy szybko wychwytują błędy kompilacjiCode: Select all
arduino-cli compile --no-color --quiet --clean -e --libraries "/var/www/html/code/lib" -b esp8266:esp8266:generic:eesz=1M64,xtal=160,ssl=basic --build-property "compiler.c.extra_flags=-flto" --build-property "compiler.c.elf.extra_flags=-fdata-sections -ffunction-sections -flto" --build-property "compiler.cpp.extra_flags=-flto" --build-property "build.extra_flags=-DESP8266 '-DBUILD_VERSION=\"7.14.10\"' '-DOPTIONS_HASH=\"b3968345e533700b6f02739b85c4e34f\"' -DATOMIC_FS_UPDATE -DMIMETYPE_MINIMAL -DBEARSSL_SSL_BASIC -DNDEBUG -DSUPLA_CONFIG -DSUPLA_DISABLE_LOGS -DSUPLA_ENABLE_GUI -DSUPLA_ENABLE_SSL -DSUPLA_EXCLUDE_LITTLEFS_CONFIG -DSUPLA_LIMIT_SWITCH -DSUPLA_OTA" .![]()