Zepsuty SRW-01 ???

Sterownik rolet
ArturGie

Wyjmij to z puszki i pokaż podłączenie.
Jak będę w domku wyciągnę i zrobię foty.
Przycisk nie jest ustawiony na bistabilny. Wejdź w tryb konfiguracji i sprawdź proszę
Oczywiście mogę sprawdzić ale pamiętałem o zmianie. Również ogarnę jak będe w domu.
Chyba ze z poziomu chmury jakoś idzie dostać się to mogę sprawdzić ale nie kojarzę raczej takiej opcji.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

ArturGie wrote: Tue Aug 13, 2024 7:34 am Oczywiście mogę sprawdzić ale pamiętałem o zmianie. Również ogarnę jak będe w domu.
Chyba ze z poziomu chmury jakoś idzie dostać się to mogę sprawdzić ale nie kojarzę raczej takiej opcji.
Niestety jeszcze z poziomu chmury tego nie da się zmienić.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
ArturGie

Uffff DZIAŁA
troszkę trwało ale zamówiłem nowy włącznik, po wymianie śmiga !!
Dzięki za pomoc.
PiotrD

Witam, po aktualizacji firmware jeden ze sterowników jest w permanentnym stanie conecting drugi przy przełączniku bistabnym zwariował - przy przełączeniu na opuszczanie podnosi roletę i na odwrót. Podobnie jest w aplikacji, pomimo kalibracji na zamknięciu rolety 100% pokazuje 0%. Pozostałe 10 sterowników SRW-01 na wersji 2.7.2 działają poprawnie. Nic nie było zmieniane w konfiguracji okablowania od 6 lat. supla.org jakiś pomysł jak rozwiązać problem?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Może coś się stało z ustawieniami. Zaznacz w ustawieniach na 192.168.4.1 "upsidedown".
Spróbuj zrestartować router. Jeśli to nic nie da to spróbuj na chwilę przepiąć problematyczne SRW na hotspota i po tym wrócić do właściwej sieci.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PiotrD

Niestety już wczoraj próbowałem zmieniać ustawienia. Nie pomogło podłączyłem do hotspota cały czas status connecting. Jak go chce dodać ponownie to nie pojawia się w aplikacji. Dostaje informację, że przesłania ustawień do urządzenia zakończyło się poprawnie. Drugi działa na odwrót zamiast odsłaniać to zasłania i podobnie z przycisku.

Ponizej zrzuty
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
PiotrD

Zmiana kierunków działania udała się z poziomu strony supla.cloud.org. Dla jednej rolety zmieniły się parametry z zaznaczeniem na tak: Odwrócone sterowanie silnikiem oraz Odwrócone sterowanie przyciskami. W aplikacji pojawił się również brakujący sterownik. Natomiast ma cały czas stan rozłączony - do sieci się łączy co jakiś czas, weryfikowałem z poziomu rutera. Po restarcie urządzeń, odpięciu zasilania dla sterowników oraz restartu sieci brak reakcji - dalej jako rozłączony. Czyżby jego czas dobiegł końca?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Możesz go do mnie przesłać.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL SRW-01”