SUPLA Scripts

fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Chcemy wschody, chcemy wschody. Ale które? :D
wschody.jpg
A potem się ludzie dziwią że programista z klientem się dogadać nie może :lol:

W najprostszej postaci będzie tak:

Code: Select all

{{ time() < sunsetTime() }}
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wsosniak
Been thanked: 1 time

który byś nie użył będzie dobrze :) bo to pewno różnica w czasie pomiędzy nimi to +-20 min. A czas wschodu, zachodu to nie apteka :) tak dokładnie to ciężko te wschody,zachody określić bo wystarczy że wschód jest pochmurny i już inaczej jest jak jest słoneczny.
ale … :) najlepiej chyba ten : "conventionally used to signfy the start of dawn" - taki kompromis :)
wsosniak
Been thanked: 1 time

fracz wrote: Thu Dec 20, 2018 7:06 am Z tymi datami to wydaje mi się że możesz dawać to po prostu zamiast "now":

Code: Select all

{{ "+15 minutes"|date("H:i") }}
ooo ! i to jest to !! :) właśnie nie potrafiłem dojść co z tym NOW zrobić , a tu tak prosto jest :)
enzoaw

Nie wiem czy problem był zgłaszany wcześniej, zauważyłem że po zdefiniowaniu w Scenie kilku komend głosowych zapisaniu ich i próbie usunięcia po ponownej edycji ich liczba nie zmniejsza się .

Pozdrawiam
Marcin
fracz

RC.2 z zachodami i wschodami. Dodałem też mały helper time(), który nie wymaga pamiętania o tym "H:i".

Dodałem przykłady tu viewtopic.php?p=30966#p30966
cino111

@fracz czy jestes w stanie powiedzieć mi co tu się dizeje, że witek grzejnik jest wyłączony? Mam tak codziennie. Jak ręcznie wyłączę ogrzewanie i z powrotem przełączę w automat to już siłownik na grzejniku się otwiera. Nic z tego nie rozumiem. Zrobiłem już całkiem nowy moduł i dalej to samo. Mam swoją instancję , więc jak byś miał chwilkę to mogę dać dostęp. Ręce już mi opadają :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
slawek

Ja sprawdziłbym, czy nie gubi połączenia z serwerem (siecią).
Jeśli warunek "załącz" zostanie spełniony podczas przerwy w połączeniu, to będzie jak u ciebie....
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
cino111

Router stoi 3m od tego modułu. Nigdy w apce nie było czerwonej kropki. To raczej nie to. Chyba przepne na chmurę i zobaczę czy jest tak samo, bo nie mam już pomysłów.
A tak wygląda sygnał
cino111

@fracz mógłbyś dodać do termostatu coś Jak w harmonogramach- powtórz gdy nie wykonane? Rozwiązało by mi to problem. Ewentualnie czy jakoś mogę to dodać do swojej instancji?
fracz

Jest tak by default. Jak nie udało mu się przesterować kiedy chciał to próbuje za 5 minut.

Return to “SUPLA Scripts”