ale OLED nie działał poprawnieuchnast.michal wrote: Mon Jan 13, 2020 7:17 pmPodmien cala zawartos metody, nic wiecej. U mnie podzialalo. Podlacz DSy przed wlaczeniem esp.Maniek913 wrote: Mon Jan 13, 2020 6:25 pm Dzięki ,ale na tym sofcie nie wykrywa mi w ogóle żadnego ds-a i ma duże problemy z połączeniem.
Możesz mi po prostu przepisać przesłany szkic zmieniając tą "metodę" i odesłać mi z powrotem do kompilacji?
ESP8266 Primary GUI v2
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Maniek913
Dzieki
Krycha właśnie mi podesłał poprawkę - testy w toku
Krycha właśnie mi podesłał poprawkę - testy w toku
-
Maniek913
Dziękuję kol krycha88 za zainteresowanie i pomoc, ale niestety na razie pozostałem dalej z problemem. Modyfikacja softu bynajmniej u mnie spowodowała przeciwne skutki, tzn. dużo gorzej wykrywa czujniki. Za to lepiej wygląda komunikacja z serwerem.
-
dobo
Czy u was też jest problem, że jak urządzenie nie jest połączone z cloud to nie można sterować ręcznie przekaźnikami?
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
A jaki masz rezystor podciągający do przewodu danych?Maniek913 wrote: Mon Jan 13, 2020 9:09 pm Dziękuję kol krycha88 za zainteresowanie i pomoc, ale niestety na razie pozostałem dalej z problemem. Modyfikacja softu bynajmniej u mnie spowodowała przeciwne skutki, tzn. dużo gorzej wykrywa czujniki. Za to lepiej wygląda komunikacja z serwerem.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Maniek913
Rezystor w moim przypadku nic nie zmienia, testowałem wszystkie opcje, teraz mam standard -4,7k,
Ale mam super wiadomość, kol. krycha88 po kilku nieudanych podejściach rozwiązał mój problem
wczoraj podesłał mi soft który nareszcie nie ma problemu z rozpoznawaniem czujników i co najważniejsze znikł dziwny objaw po zmianie zasilania co wcześniej opisywałem...
Nie umiem sensownie wytłumaczyć sobie o co chodzi - ale jeszcze dziś sprawdziłem - na pewno to jest problem softwarowy - po wgraniu poprzedniej wersji problem powraca. Tak że BRAWO krycha ,wielkie dzięki za zaangażowanie. Jeszcze dziś cd. testów - na długich liniach i próby z trybem pasożytniczym.
Ale mam super wiadomość, kol. krycha88 po kilku nieudanych podejściach rozwiązał mój problem
Nie umiem sensownie wytłumaczyć sobie o co chodzi - ale jeszcze dziś sprawdziłem - na pewno to jest problem softwarowy - po wgraniu poprzedniej wersji problem powraca. Tak że BRAWO krycha ,wielkie dzięki za zaangażowanie. Jeszcze dziś cd. testów - na długich liniach i próby z trybem pasożytniczym.
-
krycha88
wg mnie nie ma takiego problemudobo wrote: Wed Jan 22, 2020 9:31 am Czy u was też jest problem, że jak urządzenie nie jest połączone z cloud to nie można sterować ręcznie przekaźnikami?
-
Maniek913
To prawda, ale nie do końca - obserwując terminal przy np. celowym wprowadzeniu błędnego hasła do Wi-Fi to generalnie przy dużej determinacji można sterować przekaźnikiem - jeżeli tylko ESP "będzie miał chwilkędobo wrote: Wed Jan 22, 2020 9:31 am Czy u was też jest problem, że jak urządzenie nie jest połączone z cloud to nie można sterować ręcznie przekaźnikami?
-
krycha88
Nie powinno być takiego objawu, problem macie tylko gdy są czujniki DS?Maniek913 wrote: Wed Jan 22, 2020 10:52 amTo prawda, ale nie do końca - obserwując terminal przy np. celowym wprowadzeniu błędnego hasła do Wi-Fi to generalnie przy dużej determinacji można sterować przekaźnikiem - jeżeli tylko ESP "będzie miał chwilkędobo wrote: Wed Jan 22, 2020 9:31 am Czy u was też jest problem, że jak urządzenie nie jest połączone z cloud to nie można sterować ręcznie przekaźnikami?"na obsługę butona to załączy i wyłączy przekaźnik po iluś tam próbach. Tu niestety chyba jest problem z "jednowątkowością" ESP.Trzeba by pewnie jakoś zatrzymać próby połączenia po kilku niepowodzeniach na jakiś czas, aby można obsłużyć sterowanie lokalne bez połączenia z internetem.