Teraz jest dobrze , wyświetla się ikonka i po naciśnięciu uruchamia scenepzygmunt wrote: Thu Dec 08, 2022 9:39 pmPobierz aktualną wersję i sprawdź proszę czy nadal się tak dzieje.Juszczaczek1 wrote: Mon Dec 05, 2022 8:04 pm U mnie widget sceny wygląda tak, jak kliknę uruchamia mi się aplikacja Supla
v22.12-beta - zapraszamy do testów
-
Juszczaczek1
- Been thanked: 2 times
-
kowal00071
Mam to samo tel Xiaomi Android 8.0 w wersji beta1 musiałem odpalić aplikację żeby temperatura na widżecie się zmieniła a w wersji beta2 muszę nacisnąć widżet żeby się zmieniła, restart telefonu nic nie dał, usunięcie widżetu i ponowne dodanie też nielesny8 wrote: Thu Dec 08, 2022 10:59 pmJak ktoś ma podobny problem, to restart telefonu pomaga, bynajmniej u mnielesny8 wrote: Sun Dec 04, 2022 6:27 pm Ja ustawiłem widget z temp. a drugi z temp. i wilgotnością, stan się zmienia dopiero jeśli klepnie się w widget lub wejdzie do aplikacji.![]()
Zauważyłem że mój android nie tylko z Suplą sobie odpuścił synchronizację w tle, ale także nie pobierał mi wiadomości z Gmaila.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź ustawienia swojego telefonu pod kątem oszczędzania energii, oraz czy uprawnienia Supli są nadane takie, aby mogła korzystać bez ograniczeń z telefonu.kowal00071 wrote: Fri Dec 09, 2022 11:48 amMam to samo tel Xiaomi Android 8.0 w wersji beta1 musiałem odpalić aplikację żeby temperatura na widżecie się zmieniła a w wersji beta2 muszę nacisnąć widżet żeby się zmieniła, restart telefonu nic nie dał, usunięcie widżetu i ponowne dodanie też nielesny8 wrote: Thu Dec 08, 2022 10:59 pmJak ktoś ma podobny problem, to restart telefonu pomaga, bynajmniej u mnielesny8 wrote: Sun Dec 04, 2022 6:27 pm Ja ustawiłem widget z temp. a drugi z temp. i wilgotnością, stan się zmienia dopiero jeśli klepnie się w widget lub wejdzie do aplikacji.![]()
Zauważyłem że mój android nie tylko z Suplą sobie odpuścił synchronizację w tle, ale także nie pobierał mi wiadomości z Gmaila.
Najprościej testowo wyłączyć funkcje związane z oszczędzaniem energii i sprawdzić, czy działa. Jak będzie ok, to można spróbować szukać ustawień takich, aby jakieś oszczędzanie działało, ale żeby Supla mogła też w tle pracować.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Zibi
Też mam ten problem widżet temperatury i wilgotności nie aktualizuje się muszę stuknąć w widget.
Uprawnienia Supla wszystkie dodane w ustawieniach, oszczędzanie baterii dla Supli ustawione bez ograniczeń, uruchomienie tel też nie pomogło.
Uprawnienia Supla wszystkie dodane w ustawieniach, oszczędzanie baterii dla Supli ustawione bez ograniczeń, uruchomienie tel też nie pomogło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gitman
Jeśli jest ustawiona funkcja automat schodowy w ogóle nie pokazuje możliwości wyboru takiego widgetu.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Rzeczy na screenie nie dotyczą oszczędzania energii ani pracy w tle.Zibi wrote: Sat Dec 10, 2022 12:13 am Też mam ten problem widżet temperatury i wilgotności nie aktualizuje się muszę stuknąć w widget.
U mnie są takie ustawienia dostępne:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Kormoran
Jeżeli chodzi o telefony xiaomi (może też na innych podziała) to polecam przypiąć sobie aplikacje supla, bo deep sleep i tak ubija mimo wyłączonego oszczędzania. Często można to zauważyć np nie przychodzącymi wiadomościami na Messenger. Przychodzą dopiero jak się odblokuje telefon. Podobnie może być z suplą i odświeżaniem widżetu temperatury.
-
Zibi
@klew Tak wiem tego drugiego screena nie wrzuciłem.
Ogólnie działa to tak że nie zawsze pokazuje mi aktualna wartość czasami jak zerknę na tel jest ok, ale w większości trzeba stukać w widżet.
Ogólnie działa to tak że nie zawsze pokazuje mi aktualna wartość czasami jak zerknę na tel jest ok, ale w większości trzeba stukać w widżet.
-
mariusz.c
Przeinstalowałem, Widget działa i wykonuje sceny prawidłowo.
Wybacz niewiedzę 
-
mariusz.c
Propozycja dodatkowego usprawnienie
Dodanie przy scenach i grupach ikonki "i" (info) ale z możliwością edycji (żeby info dodać samodzielnie) np. w cloudzie, bo jeśli mam kilka grup lub scen to ja wiem co w nich jest ale familja już ma problem co dokładnie wykonują itd.
przykład grupy:
"i" - zapalasz światła
1. grill
2. taras
3. dom zachód
przykład sceny:
"i" - działanie
1. brama garaż > open
2. brama wjazd > open
>10" > zamyka
1. brama garaż > close
2. brama wjazd > close
Dodanie przy scenach i grupach ikonki "i" (info) ale z możliwością edycji (żeby info dodać samodzielnie) np. w cloudzie, bo jeśli mam kilka grup lub scen to ja wiem co w nich jest ale familja już ma problem co dokładnie wykonują itd.
przykład grupy:
"i" - zapalasz światła
1. grill
2. taras
3. dom zachód
przykład sceny:
"i" - działanie
1. brama garaż > open
2. brama wjazd > open
>10" > zamyka
1. brama garaż > close
2. brama wjazd > close