ZAMEL - KTO WIE CO TO ZA PRODUKT?
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Cześć,
Tak informacyjnie, w weekend trochę pobawiłem się tym monitorem i co mogę powiedzieć...
Dane odczytywałem „z palca” i pokrywają się one z danymi w aplikacji. Mam tylko wrażenie, że przez Modbus odczytywane są dane rzeczywiste, a w aplikacji są uśrednione, ale może to kwestia mojej reakcji i odświeżania aplikacji.
Same dane pomiarowe pokrywają się niemal identycznie z MEW-01, więc pomiary są prawidłowe.
W niedzielę wieczorem napisałem trochę kodu w Pythonie do odczytu i zapisu danych do pliku, więc w ten weekend przetestuję to jeszcze raz.
Tak informacyjnie, w weekend trochę pobawiłem się tym monitorem i co mogę powiedzieć...
Dane odczytywałem „z palca” i pokrywają się one z danymi w aplikacji. Mam tylko wrażenie, że przez Modbus odczytywane są dane rzeczywiste, a w aplikacji są uśrednione, ale może to kwestia mojej reakcji i odświeżania aplikacji.
Same dane pomiarowe pokrywają się niemal identycznie z MEW-01, więc pomiary są prawidłowe.
W niedzielę wieczorem napisałem trochę kodu w Pythonie do odczytu i zapisu danych do pliku, więc w ten weekend przetestuję to jeszcze raz.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Do serwerów dane są przesyłane raz na 5 s. Natomiast dane do modbusa są próbowane kilka razy na sekundę, więc tam masz to bardziej "na żywo".robertklepacki94 wrote: Wed Jul 16, 2025 6:29 am Dane odczytywałem „z palca” i pokrywają się one z danymi w aplikacji. Mam tylko wrażenie, że przez Modbus odczytywane są dane rzeczywiste, a w aplikacji są uśrednione, ale może to kwestia mojej reakcji i odświeżania aplikacji.
Ale żadnego dodatkowego uśredniania tutaj nie ma.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Tak właśnie myślałem, bardzo dobra alternatywa dla osób które szukały urzadzenia z częszczym raportowaniem wyników.klew wrote: Wed Jul 16, 2025 6:43 amDo serwerów dane są przesyłane raz na 5 s. Natomiast dane do modbusa są próbowane kilka razy na sekundę, więc tam masz to bardziej "na żywo".robertklepacki94 wrote: Wed Jul 16, 2025 6:29 am Dane odczytywałem „z palca” i pokrywają się one z danymi w aplikacji. Mam tylko wrażenie, że przez Modbus odczytywane są dane rzeczywiste, a w aplikacji są uśrednione, ale może to kwestia mojej reakcji i odświeżania aplikacji.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023