Witam
https://pl.aliexpress.com/item/Sonoff-S ... 09771d39c7
Panowie a czy można zastosować gotowe urządzenie SONOFF ( takie jak w linku powyżej, czy można do niego wgrać soft Supla ? Urządzenie idealnie wpasuje się jako sterownik do napędu lecz również potrzeba dołożenia czujnika otwarcia. Jeśli spasuje do niego również opis z Readme.txt to będzie idealnie.
Sonoff gate - czujnik otwarcia
-
m4r0n
Zgodnie z propozycją zakupiłem https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... bi/Yunshan i mam problem z jego zapogramowaniem.
Parametry w ESP Falsh Download Tool mam ustawione według załączonej instrukcji.
Mam w związku z tym parę pytań:
- czy oprócz podłączenia programatora należy również zasilić ten moduł na czas programowania
- czy w tym czasie mają być zwarte piny Boot (P3)
- czy dwa rezystory 10k również mają być wlutowane
- czy masy mają być połączone
Parametry w ESP Falsh Download Tool mam ustawione według załączonej instrukcji.
Mam w związku z tym parę pytań:
- czy oprócz podłączenia programatora należy również zasilić ten moduł na czas programowania
- czy w tym czasie mają być zwarte piny Boot (P3)
- czy dwa rezystory 10k również mają być wlutowane
- czy masy mają być połączone
-
Zybi
Podaj mi adres mac STA modułu to skompiluję Ci najnowszą wersję firmware. Poprzednia miała buga i została wykasowana z githuba.
-
m4r0n
W jaki sposób najszybciej odczytać ten MAC STA? Za pomocą ESP Falsh Download Tool?
-
mirusmiro
-
mirusmiro
W sensie sonoff przerobiony na modul bramowy
-
Jaspers
Witam wszystkich, Zybi czy ja mógłbym również prosić o soft do bramy przesuwnej z czujnikiem położenia bramy dla sonofa ale nie basic lecz SONOFF RF z obsługą pilotów, i bardzo bym chciał żeby ta obsługa pozostała, zdaję sobie sprawę z napięcia 230V na przekaźniku, potrafię to bez problemu przerobić.Zybi wrote: Tue Apr 18, 2017 8:53 pmFirmware wysłane.pawelcio wrote: Tue Apr 18, 2017 7:07 pm czy i ja mogę prosić o tę kompilację firmware na maila? mam świadomość tego jakie napięcie panuje na wyjściu sonoff i wiem jak sobie go przerobić żeby mi robił za otwieraczkę do bramy ( a przy okazji za termometr w garażu i informował mnie o stanie bramy.. ) mój email [email protected], pozdrawiam Paweł
Jako pierwszy dostałeś soft z poprawną obsługą czujników otwarcia NO i NC przy tzw. pierwszym zadziałaniu.
email: [email protected]
Z góry wielkie dzięki
Tylko ten nie popełnia błędów kto nic nie robi.
-
mateola
chcialem sie tylko upewnic w ktorym miejscu zamontowac rezystor ? czy najblizej kontraktrona czy moze byc w sonoffie ?podłączyć rezystor 4,7k - 10k pomiędzy GPIO14 i +3,3
-
wojtas567
Może być w sonofie
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
mateola
czy na uklad ESP8285 sonoff 5v tez mozna wgrac supla gate ?