Połączenie modułu do WiFi
-
toudip
Rezerwacja adresu na DHCP nic nie daje, zmiana kanalu na 2.4 tez nic, zmiana szyfrowania sieci tez nie. Uwazam ze to nie ma nic wspolnego z naszymi sieciami. Problem musi byc gdzies indziej. Za duzo osob aby w tym samym czasie zmienialy cos w swoich sieciach. To bardziej po stronie supli, chmury ... ? Ja na obecna chwile odpuscilem bo nic nie dawalo, raz sie loguje i utrzymuje polaczenie jak zerwie to na kilka/kilkanascie godzi. Zakupilem u chinczykow licznik z wifi potestuje tej zimy ich licznik do PC bo supla juz denerwuje ze swoimi kaprysami polaczenia.
-
toudip
Moze operator/dostawca neta ?
Kogo macie za operatora, jesli lokalny dostawca od kogo bierze neta ?
Ja lokalny od NETII, a Wy ? Moze tu jest problem bo o dziwo na mobilnym dziala lepiej
Kogo macie za operatora, jesli lokalny dostawca od kogo bierze neta ?
Ja lokalny od NETII, a Wy ? Moze tu jest problem bo o dziwo na mobilnym dziala lepiej
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Netia działa w całym kraju.
Natomiast "problem po stronie dostawcy" może być zlokalizowany na daną miejscowość/osiedle. Ciężko to jednoznacznie określić.
Natomiast "problem po stronie dostawcy" może być zlokalizowany na daną miejscowość/osiedle. Ciężko to jednoznacznie określić.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Kiedyś miałem "okazję" robić debug łącza dostawcy netu w Niemczech. Pingi OK, Speedtest super, a coś jakby nie działało. Okazało się, że rwało zestawianie połączeń TCP. Po dłuższej batalii i dostarczeniu aplikacji, która robi małą analizę operator wymienił jakieś urządzenia i problem się rozwiązał.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
xcszuwar
Nie jestem ekspertem ale według mnie nie może to być wina po stronie Clouds ponieważ pozostałe urządzenia ( nieoryginalna supla) loguje się od razu do chmury.
( Gsound wemos i sanoff)
Problem tkwi ewidentnie po stronie oryginalnych urządzeń supli ja mimo wszystko zamówiłem kolejną suple SBW2 i też będę sprawdzał co się będzie działo.
Na pewno w moim przypadku stabilność łącza po zalogowaniu jest dużo większa niż była wcześniej jednak tak jak napisałem nie mam pewności że jest to spowodowane wymianą softu. Oczywiście też mieszałem kanały WiFi ,mam ustalone stałe IP na te urządzenia, zmieniałem szyfrowa ie sieci oraz pingowałem te urządzenia przez dłuższy czas. ie zaobserwowałem większych różnic.
( Gsound wemos i sanoff)
Problem tkwi ewidentnie po stronie oryginalnych urządzeń supli ja mimo wszystko zamówiłem kolejną suple SBW2 i też będę sprawdzał co się będzie działo.
Na pewno w moim przypadku stabilność łącza po zalogowaniu jest dużo większa niż była wcześniej jednak tak jak napisałem nie mam pewności że jest to spowodowane wymianą softu. Oczywiście też mieszałem kanały WiFi ,mam ustalone stałe IP na te urządzenia, zmieniałem szyfrowa ie sieci oraz pingowałem te urządzenia przez dłuższy czas. ie zaobserwowałem większych różnic.
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl
30 urządzeń Supla

https://sobianowice.aqi.eco/pl
30 urządzeń Supla
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie wykluczam, że problem może być w oprogramowaniu urządzeń niemniej jednak jest to tak mała próbka, że bardzo trudno nam jest ten problem zreprodukować i ewentualnie naprawić.
SUPLA.... Nareszcie w domu.