🩺 GKW-01 Testy

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Jamal88 wrote: Fri Jul 07, 2023 5:57 am Witam, śledzę wątek, ponieważ interesuje mnie ten produkt. Zdaję sobie sprawę, że funkcjonalność najważniejsza, ale chciałbym dopytać o aspekt wizualny. Nie wiem jak to ując fachowo, ale czy finalna wersja będzie miała taki pikselowy wyświetlacz, czy przewidziany jest jakiś lifting? I też optuje za dwiema wersjami, czyli czarną i białą. Sądzę, że to podstawa i oba kolory znajdą klientów.
Kurde, wyświetlacz jest zrobiony super :) Widziałem zdjęcia bebechów. Ktoś się napracował nad projektem :)
Temperaturę zaokrągloną można odczytać w dzień z 7 metrów :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Fri Jul 07, 2023 1:41 pm
klew wrote: Fri Jul 07, 2023 1:39 pm Będę szukał przyczyny i to poprawimy, ale na razie musicie jeszcze się w trochę cierpliwości uzbroić :)
Spoko, cierpliwości czasem mi nie brakuje :)
Niepokoi mnie fakt, że mogę mieć rypnięty hardware, co wykluczy mnie z dalszych testów :(
Raczej błąd w sofcie, ale skoro działa workaround z dodaniem przez apke, to aktualizacja powinna ten problem usunąć (gdy go znajdę i poprawię ;) ).
Jeśli coś będzie nie tak ze sprzętem, to pewnie bez problemu dostaniesz nowy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Albert

Goral64 wrote: Thu Jul 06, 2023 6:41 pm
Albert wrote: Thu Jul 06, 2023 6:32 pm
Goral64 wrote: Thu Jul 06, 2023 6:02 pm U mnie coś się dziwnego stanęło, bo w trybie CONFIG rozgłasza sieć, ale po podłączeniu do niej nie mogę wejść na stronę http://192.168.1.4 :(
W dniu kiedy przyszedł udało mi się raz, zrobiłem zrzuty, potem już nie wchodziłem, a teraz zonk :(
A przypadkiem adres nie powinien być 192.168.4.1 ? Chyba, że tutaj tylko się pomyliłeś 😆
Oczywiście, zrobiłem literówkę na forum :) Normalnie mam skrót ;)
Ale szacun za czujność :)

@klew można gekona kopnąć do urodzin? Może wtedy pójdzie gadzina znowu?
Tyle razy co wpisywałem to IP od kąd siedzę w Supli, to aż w oczy kuł ten babol 😂😂😂😂🐽
michael

Po paru dniach testów ciężko czepiać się tego termostatu. Wszystko działa bardzo stabilnie.
Z hardware na chwilę obecną brakuje mi możliwości pozostawienia włączonego wyświetlacza. Mogłaby być dostępna opcja, aby przygaszał się, ale nie całkowicie wygaszał.
Również jestem za kolorami białym i czarnym - najlepiej eleganckie szklane obudowy.
Czekam jeszcze z niecierpliwością na implementację po stronie Cloud i aplikacji :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

Testy zacząłem od innej strony. Pokazałem go grupce zainteresowanych i opinie dotyczące czytelności wyświetlacza oraz sposobu wyświetlania danych są podzielone. Nasuwa się tutaj pytanie, czy planujecie wydać wersję z innym rodzajem wyświetlacza?
https://gui-generic-builder.supla.io/
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To jest pierwszy termostat z serii. Zdajemy sobie sprawę, że dotykamy tutaj kwestii gustu i kilka wersji wizualnych będzie musiało po prostu być.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krycha88

pzygmunt wrote: Wed Jul 12, 2023 5:40 pm To jest pierwszy termostat z serii. Zdajemy sobie sprawę, że dotykamy tutaj kwestii gustu i kilka wersji wizualnych będzie musiało po prostu być.
Dzięki za informację. Uzupełniając moją poprzednią wypowiedź to każdy stwierdził, że i tak muszą go mieć :)
wojtas567

Kiedy jest w planach uruchhomienie / aktywowanie przekaźnika?
Pozdrawiam
Wojtek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

"uruchomienie / aktywowanie" przekaźnika ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
krycha88

wojtas567 wrote: Wed Jul 12, 2023 7:13 pm Kiedy jest w planach uruchhomienie / aktywowanie przekaźnika?
A zmieniłeś temperaturę aby się załączył? Wtedy czerwona dioda się zapala ;)

Return to “Nowości”