Licznik raczej bez różnicy. Ważna jest nakładka - jakiś Apator.
LooknijPietras81 wrote: Wed Aug 03, 2022 9:56 am Panowie mam takie pytanko czy LIW-01 ma jakieś podtrzymanie w przypadku zaniku prądu. Właśnie jestem na etapie montażu licznika impulsów do gazomierza i tak się zastanawiam czy warto wydać 150 pln zamiast zwykłego wemosa mini. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Dziękuje za informacje. Generalnie mój plan jest taki żeby zasilić LIWa z napędu bramy FAC 741 - tam mam 24V i jakieś 7 metrów do skrzynki. Generalnie wysłałem do gazowni zapytanie czy mogę założyć licznik impulsów do ich licznika plus kartę katalogową do LIW 01 i dostałem puki co ustną odpowiedz że jak będę miał Nadajnik impulsów NI-3 to mam się odezwać to podjadą i założą do licznika a resztę mogę zrobić sobie później. Nic o separatorze iskrobezpiecznym nie mówili. Kurde niby dałeś mi do myślenia a z drugiej strony 2 metry dalej stoi skrzynka z prądem która też może zaiskrzyć.Robert Błaszczak wrote: Wed Aug 03, 2022 10:51 am
- LIW-01 ma specjalny układ licznika impulsów (zliczanie nie jest realizowane przez ESP), co czyni go zdecydowanie dokładniejszym i pewniejszym licznikiem zliczającym.
- LIW nie ma podtrzymania. Do tego celu polecam zasilacz buforowy (np.: https://www.meanwell.com/webapp/product ... rod=DRC-40).
- Pamiętaj o zamontowaniu separatora iskrobezpiecznego - montaż przez osobę z uprawnieniami G1.