Arduino + supla.org - początki
-
właśnie mam to samo, przy kompie przez usb szło super, teraz przeniosłem sprzęt na budowę i po ok godzinie rozłącza, jak wyłączę arduino znów działa ok, ale przez godzinę
-
Podłączę u siebie na zasilaczu i sprawdzę czy też mam taki objaw.
-
odnośnie rozłączania, gdy mam włączony monitor szeregowy pojawia się takie coś:
TIMEOUT
Not connected
Register in progress
Registered and ready.
co jakiś czas i to rozłącza mi serwer.
TIMEOUT
Not connected
Register in progress
Registered and ready.
co jakiś czas i to rozłącza mi serwer.
-
smola23 - a co musisz zrobić aby przywrócić komunikację z supla.cloud?
Ja muszę wykonać kompletny restart Arduino (wył / wł zasilanie)
Ja muszę wykonać kompletny restart Arduino (wył / wł zasilanie)
-
"Registered and ready." oznacza, że ponownie nawiązał połączenie więc coś mi nie gra.
-
nic nie robię, automatycznie po kilkunastu sekundach znów się łączy. ale za którymś razem już nie chce łączyć
-
nic nie robię, automatycznie po kilkunastu sekundach znów się łączy. ale za którymś razem już nie chce łączyć - to tak dokładnie jak u mnie
Info do ludzi z SUPLA - "ale za którymś razem już nie chce łączyć" - to sie właśnie dzieje po ok 1h (tak jest u mnie np)
aby po tym sie połączyć ja muszę wykonać twardy reset Arduino. (może Arduino wyczerpuje się pamięć - tzw przeciek)
Info do ludzi z SUPLA - "ale za którymś razem już nie chce łączyć" - to sie właśnie dzieje po ok 1h (tak jest u mnie np)
aby po tym sie połączyć ja muszę wykonać twardy reset Arduino. (może Arduino wyczerpuje się pamięć - tzw przeciek)
-
Witam
nie poradziłem sobie z tym time outem,
natomiast udało mi się podłączyć czujnik DHT11 oraz Dallas działał fajnie, tylko teraz mam taki problem z Arduino że nie mogę się połączyć z serwerem supla, dane mojego serwera mam wszystkie wpisane, w konsoli pojawia mi się taki błąd: Not connected. Register in progress
nie mam pojęcia o co chodzi?
nie poradziłem sobie z tym time outem,
natomiast udało mi się podłączyć czujnik DHT11 oraz Dallas działał fajnie, tylko teraz mam taki problem z Arduino że nie mogę się połączyć z serwerem supla, dane mojego serwera mam wszystkie wpisane, w konsoli pojawia mi się taki błąd: Not connected. Register in progress
nie mam pojęcia o co chodzi?
-
A ma połączenie z siecią ?
-
tak ma,testowałem na przykładowym programie z UIPE Ethernet i połączenie jest ok