Jak przełączyć moduł w tryb konfiguracji

mdi87
Posts: 499
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Czy po przełączeniu urządzenia w tryb konfiguracji z poziomu clouda można powrócić też z poziomu cloud czy trzeba kliknąć raz przycisk ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie można ponieważ w trybie AP urządzenie jest rozłączone z cloud-em.
Należy nacisnąć przycisk lub zrestartować urządzenie z poziomu 192.168.4.1.
W przypadku braku interakcji urządzenie samo po określonym czasie wyjdzie z trybu AP.
Mila
Posts: 1
Joined: Mon Dec 06, 2021 6:14 am

Post

Działało i nagle przestało nie mogę ponownie połączyć się z telefonem
User avatar
klew
Posts: 8638
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Mila wrote: Sun May 29, 2022 2:43 pm Działało i nagle przestało nie mogę ponownie połączyć się z telefonem
?
Jakie urządzenie? Jaki soft? Jaki telefon?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
fido
Posts: 122
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:49 am

Post

Witam.
Jak można sprawdzić czy do sterownika rolet zamela jest nowsze oprogramowanie ?
Jak można sterownik zamela rolet przywrócić do ustawień fabrycznych ?
Patryk
Posts: 2711
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

fido wrote: Tue Jun 14, 2022 4:19 pm Jak można sprawdzić czy do sterownika rolet zamela jest nowsze oprogramowanie ?
viewtopic.php?t=7264
fido wrote: Tue Jun 14, 2022 4:19 pm Jak można sterownik zamela rolet przywrócić do ustawień fabrycznych ?
O ile dobrze pamiętam, trzeba dłużej przytrzymać przycisk configuracji.
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

Skoro temat jest to zapytam. Jak wemosa przełączyć w tryb konfiguracyjny? Wgrywałem mu soft za pomocą GG i zachciało mi się zmieniać w nim nazwę wifi. Teraz jest offline bo coś źle wpisałem.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
YoMan
Posts: 2338
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

matrix0606 wrote: Thu Jul 06, 2023 8:35 pm Skoro temat jest to zapytam. Jak wemosa przełączyć w tryb konfiguracyjny? Wgrywałem mu soft za pomocą GG i zachciało mi się zmieniać w nim nazwę wifi. Teraz jest offline bo coś źle wpisałem.
Domyślnie GG ma D3-GPIO0 zwarte do masy 10 razy
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

YoMan wrote: Sat Jul 08, 2023 5:58 am Domyślnie GG ma D3-GPIO0 zwarte do masy 10 razy
Próbowałem i nic. Jak szybko trzeba to klikać?
Zresztą jak bym nie klikał to i tak nie wchodzi w tryb knfiguracji.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
Gitman
Posts: 512
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Mi też zawsze ciężko przełączyć wemosa w tryb konfiguracji jak zapomnę zmienić z 10x klik na przytrzymanie 5s dlatego zaraz po wgraniu Softu zmieniam tą opcję. Szybciej ci będzie wgrać Soft od nowa niż wyrywać włosy żeby go zmusić do przejścia w tryb konfiguracji ;)

Return to “FAQ / Jak to zrobić”