Jak przełączyć moduł w tryb konfiguracji

matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

Gitman wrote: Sun Jul 09, 2023 6:38 am Mi też zawsze ciężko przełączyć wemosa w tryb konfiguracji jak zapomnę zmienić z 10x klik na przytrzymanie 5s dlatego zaraz po wgraniu Softu zmieniam tą opcję. Szybciej ci będzie wgrać Soft od nowa niż wyrywać włosy żeby go zmusić do przejścia w tryb konfiguracji ;)
Też myślałem o wgraniu GG od nowa tylko szkoda mi tych kilku miesięcy pomiarów temperatury które to pomiary (chyba?) szlag trafi.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
Goral64
Posts: 3151
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

matrix0606 wrote: Sun Jul 09, 2023 9:10 am Też myślałem o wgraniu GG od nowa tylko szkoda mi tych kilku miesięcy pomiarów temperatury które to pomiary (chyba?) szlag trafi.
Jeśli nie zmienisz GUID-a to będziesz miał to samo urządzenie w cloudzie, no chyba, że zmienią się kanały, wtedy klops...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
YoMan
Posts: 2338
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

matrix0606 wrote: Sat Jul 08, 2023 8:23 pm
YoMan wrote: Sat Jul 08, 2023 5:58 am Domyślnie GG ma D3-GPIO0 zwarte do masy 10 razy
Próbowałem i nic. Jak szybko trzeba to klikać?
Zresztą jak bym nie klikał to i tak nie wchodzi w tryb knfiguracji.
Nie znam czasu pomiędzy klikami ale dość szybko.
Może zmieniłeś ustawienie na inny pin? Jeżeli zwierasz kabelkiem a nie prawdziwym przyciskiem to czasami ciężko utrafic - z autopsji.
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

Goral64 wrote: Sun Jul 09, 2023 9:45 am
matrix0606 wrote: Sun Jul 09, 2023 9:10 am Też myślałem o wgraniu GG od nowa tylko szkoda mi tych kilku miesięcy pomiarów temperatury które to pomiary (chyba?) szlag trafi.
Jeśli nie zmienisz GUID-a to będziesz miał to samo urządzenie w cloudzie, no chyba, że zmienią się kanały, wtedy klops...
No właśnie w tym kłopot. Nie pamiętam co tam było. 2 termometry, 2 przekaźniki i chyba roleta.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

Dobra, to ciągnę temat dalej. Nie udało mi się przełączyć tego wemosa w tryb konfiguracji więc wgrałem od nowa GG. I teraz pytanie. Wemos widzi 2 DS'y ale nie wyświetla z żadnego temperatury.
Resety były, odłączanie od zasilania też.
Zmiana GPIO na jakieś inne też była. Nic.

DOBRA, już sobie odpowiedziałem. Trzeba było kliknąć przycisk "ZAPISZ ZNALEZIONE DS'y"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
Gitman
Posts: 512
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Ustaw sobie od razu przejście w tryb konfiguracji przytrzymanie 5s zamiast 10 klik
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

Pls o pomoc
Chciałem zaktualizować mew-01 i niby zrobiłem tak jak powinno się zrobić tzn wprowadziłem mewa w tryb konfiguracji szybko migająca dioda. Laptopem połączyłem się z siecią mewa zaznaczyłem aktualizacje na tak, wpisując wcześniej wszystkie dane. Potem nacisnąłem raz czarny przycisk na mewie i od tamtej pory cały czas wolno miga dioda. Nie ma połączenia. Coś robie nie tak?
robertklepacki94
Posts: 990
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Von Battenberg wrote: Wed Aug 16, 2023 3:53 pm Pls o pomoc
Chciałem zaktualizować mew-01 i niby zrobiłem tak jak powinno się zrobić tzn wprowadziłem mewa w tryb konfiguracji szybko migająca dioda. Laptopem połączyłem się z siecią mewa zaznaczyłem aktualizacje na tak, wpisując wcześniej wszystkie dane. Potem nacisnąłem raz czarny przycisk na mewie i od tamtej pory cały czas wolno miga dioda. Nie ma połączenia. Coś robie nie tak?
Wprowadź jeszcze raz MEW w tryb konfiguracji (10 szybkich kliknięć) i zobacz co się stało może pole hasło zostało puste lub coś przestawiłeś w nazwie sieci. Ogolenie MEW nie może się połączyć z WIFI.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

No tak jak mowisz, tylko ze nazwa sieci i hasło wpisane prawidłowo. Ale spróbuje jeszcze raz.
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

Niestety nie mogę się połączyć z Wifi. Jakieś podpowiedzi?

Return to “FAQ / Jak to zrobić”