Jak przełączyć moduł w tryb konfiguracji
-
Sprawdź, czy przeglądarka nie dodaje Ci jakiś pustych znaków, spacji na początku i końcu SSID oraz hasła. Czy na 100% podłączasz się do sieci 2.4 GHz?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Zresetuj router, i jeszcze raz upewni się że masz wpisane wszystkie dane dobrze, ewentualnie w trybie konfiguracyjnym spróbuj dodać MEWke przez kreator w apce.
Ale nie USUWAJ mewki z Cloud.
Ale nie USUWAJ mewki z Cloud.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Tak wszystkie dane są prawidłowe, sieć 2,4Robert Błaszczak wrote: ↑Wed Aug 16, 2023 6:38 pm Sprawdź, czy przeglądarka nie dodaje Ci jakiś pustych znaków, spacji na początku i końcu SSID oraz hasła. Czy na 100% podłączasz się do sieci 2.4 GHz?
-
Co masz w polu Last state?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Udało się poprzez dodanie urządzenia przez apke. Dziękuje za pomoc
-
Czyli coś było złe wpisaneVon Battenberg wrote: ↑Wed Aug 16, 2023 7:05 pm Udało się poprzez dodanie urządzenia przez apke. Dziękuje za pomoc
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Kurcze być może ale zwracałem uwagę. No ale działa
-
Coś jest nie tak z moim ROW-2 albo ja nie umiem resetować urządzenia.
Mam fizyczny dostęp do przycisku conf, klikam go i przytrzymuje przez około 5 sek, dioda zaczyna szybko migać po czym włącza się na 2-3 sekundy i wyłącza (urządzenie resetuje się?). Po całej procedurze ROW znowu miga wolno diodą (próbuje się połączyć).
Czasami pojawia się sieć o nazwie ZAMEL-ROW.... ale szybko znika (nie udało mi się do niej ani razu podłączyć).
Dodam tylko że na ROWie miałem włączone aktualizacje więc pewnie mam najnowszą wersję softu.
Mam fizyczny dostęp do przycisku conf, klikam go i przytrzymuje przez około 5 sek, dioda zaczyna szybko migać po czym włącza się na 2-3 sekundy i wyłącza (urządzenie resetuje się?). Po całej procedurze ROW znowu miga wolno diodą (próbuje się połączyć).
Czasami pojawia się sieć o nazwie ZAMEL-ROW.... ale szybko znika (nie udało mi się do niej ani razu podłączyć).
Dodam tylko że na ROWie miałem włączone aktualizacje więc pewnie mam najnowszą wersję softu.
Java 4 Life
API Java
GUI
Server Mock
API Java
GUI
Server Mock
-
Objaw wygląda na tzw. "problem z routerem Tenda". On występował na starszych wersjach softu.magx2 wrote: ↑Mon Apr 29, 2024 10:58 am Coś jest nie tak z moim ROW-2 albo ja nie umiem resetować urządzenia.
Mam fizyczny dostęp do przycisku conf, klikam go i przytrzymuje przez około 5 sek, dioda zaczyna szybko migać o czym włącza się na 2-3 sekundy i wyłącza (urządzenie resetuje się?). Po całej procedurze ROW znowu miga wolno diodą (próbuje się połączyć).
Spróbuj wyłączyć w domu/mieszkaniu wszystke routery i wtedy sprawdź. Jeśli nie pomoże, to spróbuj skonfigurować ROW w innym miejscu (tak, aby wyjść poza zasięg sieci Wi-Fi, do których obecnie ma dostęp).
Jak się uda, to zaznacz aktualizację softu i problem nie powinien więcej występować.
Zaznaczenie aktualizacji softu jest jednorazowe - tzn. urządzenie próbuje się zaktualizować i przestawia tą opcję na "nie". Także niekoniecznie masz tam najnowszy soft.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
Wiesz może kiedy to zostało fixnięte?
Edit: znalazłem ten wątek: viewtopic.php?t=5753
Jeżeli to faktycznie ten problem to prawdopodobnie mój row ma wersję z bugiem (sprzed 2019)
Edit: znalazłem ten wątek: viewtopic.php?t=5753
Jeżeli to faktycznie ten problem to prawdopodobnie mój row ma wersję z bugiem (sprzed 2019)
Java 4 Life
API Java
GUI
Server Mock
API Java
GUI
Server Mock