Jak przełączyć moduł w tryb konfiguracji

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Sprawdź, czy przeglądarka nie dodaje Ci jakiś pustych znaków, spacji na początku i końcu SSID oraz hasła. Czy na 100% podłączasz się do sieci 2.4 GHz?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
robertklepacki94
Posts: 990
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Zresetuj router, i jeszcze raz upewni się że masz wpisane wszystkie dane dobrze, ewentualnie w trybie konfiguracyjnym spróbuj dodać MEWke przez kreator w apce.

Ale nie USUWAJ mewki z Cloud.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

Robert Błaszczak wrote: Wed Aug 16, 2023 6:38 pm Sprawdź, czy przeglądarka nie dodaje Ci jakiś pustych znaków, spacji na początku i końcu SSID oraz hasła. Czy na 100% podłączasz się do sieci 2.4 GHz?
Tak wszystkie dane są prawidłowe, sieć 2,4
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Co masz w polu Last state?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

Udało się poprzez dodanie urządzenia przez apke. Dziękuje za pomoc 👍
robertklepacki94
Posts: 990
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Von Battenberg wrote: Wed Aug 16, 2023 7:05 pm Udało się poprzez dodanie urządzenia przez apke. Dziękuje za pomoc 👍
Czyli coś było złe wpisane 😁
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Von Battenberg
Posts: 121
Joined: Thu Nov 11, 2021 10:53 pm
Location: Warka

Post

Kurcze być może ale zwracałem uwagę. No ale działa👍
magx2
Posts: 361
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm

Post

Coś jest nie tak z moim ROW-2 albo ja nie umiem resetować urządzenia.

Mam fizyczny dostęp do przycisku conf, klikam go i przytrzymuje przez około 5 sek, dioda zaczyna szybko migać po czym włącza się na 2-3 sekundy i wyłącza (urządzenie resetuje się?). Po całej procedurze ROW znowu miga wolno diodą (próbuje się połączyć).

Czasami pojawia się sieć o nazwie ZAMEL-ROW.... ale szybko znika (nie udało mi się do niej ani razu podłączyć).

Dodam tylko że na ROWie miałem włączone aktualizacje więc pewnie mam najnowszą wersję softu.
Java 4 Life :twisted:

API Java
GUI
Server Mock

User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

magx2 wrote: Mon Apr 29, 2024 10:58 am Coś jest nie tak z moim ROW-2 albo ja nie umiem resetować urządzenia.

Mam fizyczny dostęp do przycisku conf, klikam go i przytrzymuje przez około 5 sek, dioda zaczyna szybko migać o czym włącza się na 2-3 sekundy i wyłącza (urządzenie resetuje się?). Po całej procedurze ROW znowu miga wolno diodą (próbuje się połączyć).

Czasami pojawia się sieć o nazwie ZAMEL-ROW.... ale szybko znika (nie udało mi się do niej ani razu podłączyć).

Dodam tylko że na ROWie miałem włączone aktualizacje więc pewnie mam najnowszą wersję softu.
Objaw wygląda na tzw. "problem z routerem Tenda". On występował na starszych wersjach softu.
Spróbuj wyłączyć w domu/mieszkaniu wszystke routery i wtedy sprawdź. Jeśli nie pomoże, to spróbuj skonfigurować ROW w innym miejscu (tak, aby wyjść poza zasięg sieci Wi-Fi, do których obecnie ma dostęp).
Jak się uda, to zaznacz aktualizację softu i problem nie powinien więcej występować.
Zaznaczenie aktualizacji softu jest jednorazowe - tzn. urządzenie próbuje się zaktualizować i przestawia tą opcję na "nie". Także niekoniecznie masz tam najnowszy soft.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
magx2
Posts: 361
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm

Post

Wiesz może kiedy to zostało fixnięte?

Edit: znalazłem ten wątek: viewtopic.php?t=5753

Jeżeli to faktycznie ten problem to prawdopodobnie mój row ma wersję z bugiem (sprzed 2019)
Java 4 Life :twisted:

API Java
GUI
Server Mock

Return to “FAQ / Jak to zrobić”