Wsparcie dla ESP32 + LAN8720 (WT32_ETH01)

krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Lomax1983 wrote: Wed May 29, 2024 10:55 am Ja testy na WT32-ETH01 prowadziłem ponad miesiąc temu i już wtedy występowały ciągłe restarty. Wtedy odpuściłem z braku czasu. Jak teraz kolega @Pawel01rat poruszył temat to też się przyłączyłem. W godzinach wieczornych dopiero będę mógł sprawdzić wersje.
spoko, musiałem przeoczyć temat lub takiego nie było :) daj znać czy jest dobrze.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

Z tego co kojarzę to też robiłem na wersji 7.15.02, ale wieczorem na spokojnie do tego usiądę
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

Dzisiaj wgrałem po raz kolejny soft z GG 7.15.02 i nawet logów nie chciało pokazać
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Pawel01rat wrote: Thu May 30, 2024 9:19 pm Dzisiaj wgrałem po raz kolejny soft z GG 7.15.02 i nawet logów nie chciało pokazać
bo musisz je włączyć przy generowaniu softu.
https://gui-generic-builder.supla.io/
kurus
Posts: 1090
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

krycha88 wrote: Wed May 29, 2024 10:36 am Jak możecie zobaczcie wersję 7.15.02.
Wczoraj wgrałem wersje właśnie te o której piszesz ale bez LAN i jest tak jak koledzy wyżej piszą moduł ciągle się restartuje ciągle traci pingi przy zasięgu 100% nawet w trybie konfiguracji, jak już uda się skonfigurować i połączy się z cloud to to samo ciągle się restartuje aż po czasie nie ma z nim łączności interfejs gui działa bardzo wolno myślałem że, to coś z płytką, a wgrywam na wemos s2 esp32s2 więc wziąłem kolejną i w sumie sprawdziłem na 3 sztukach nowych i wszędzie to samo, nawet jak wygeneruje soft tylko z przekaźnikami, logów nie ma bo z tej płytki nie idzie odczytać.. straciłem kilka h, cudując na różne sposoby i efekt zawsze ten sam.

Chciałem nawet sprawdzić wersje z test ale tam jest błąd generowania.
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

W końcu udało mi się skonfigurować i uruchomić moduł. Po raz kolejny wgrałem soft tylko tym razem w momencie czyszczenia z poprzedniego softu odpiąłem zwarte wcześniej piny restartu.
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

kurus wrote: Fri May 31, 2024 4:40 am
krycha88 wrote: Wed May 29, 2024 10:36 am Jak możecie zobaczcie wersję 7.15.02.
Wczoraj wgrałem wersje właśnie te o której piszesz ale bez LAN i jest tak jak koledzy wyżej piszą moduł ciągle się restartuje ciągle traci pingi przy zasięgu 100% nawet w trybie konfiguracji, jak już uda się skonfigurować i połączy się z cloud to to samo ciągle się restartuje aż po czasie nie ma z nim łączności interfejs gui działa bardzo wolno myślałem że, to coś z płytką, a wgrywam na wemos s2 esp32s2 więc wziąłem kolejną i w sumie sprawdziłem na 3 sztukach nowych i wszędzie to samo, nawet jak wygeneruje soft tylko z przekaźnikami, logów nie ma bo z tej płytki nie idzie odczytać.. straciłem kilka h, cudując na różne sposoby i efekt zawsze ten sam.

Chciałem nawet sprawdzić wersje z test ale tam jest błąd generowania.
A kiedykolwiek ten moduł działał z GG?
https://gui-generic-builder.supla.io/
kurus
Posts: 1090
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

krycha88 wrote: Sat Jun 01, 2024 7:48 am
kurus wrote: Fri May 31, 2024 4:40 am
krycha88 wrote: Wed May 29, 2024 10:36 am Jak możecie zobaczcie wersję 7.15.02.
Wczoraj wgrałem wersje właśnie te o której piszesz ale bez LAN i jest tak jak koledzy wyżej piszą moduł ciągle się restartuje ciągle traci pingi przy zasięgu 100% nawet w trybie konfiguracji, jak już uda się skonfigurować i połączy się z cloud to to samo ciągle się restartuje aż po czasie nie ma z nim łączności interfejs gui działa bardzo wolno myślałem że, to coś z płytką, a wgrywam na wemos s2 esp32s2 więc wziąłem kolejną i w sumie sprawdziłem na 3 sztukach nowych i wszędzie to samo, nawet jak wygeneruje soft tylko z przekaźnikami, logów nie ma bo z tej płytki nie idzie odczytać.. straciłem kilka h, cudując na różne sposoby i efekt zawsze ten sam.

Chciałem nawet sprawdzić wersje z test ale tam jest błąd generowania.
A kiedykolwiek ten moduł działał z GG?
Wcześniej było wgrane gg ale nie używałem go bo czekał na montaż i tak przeleżał trochę czasu.. gdy go w końcu użyłem wgrałem na nowo gg poprzez aktualizację, i takie akcje zaczęły się dziać, wczoraj podszedłem do tematu raz jeszcze i wgrałem gui poprzez builder z samymi przekaźnikami i o dziwo jakoś zaczął działać, na tyle że była z nim łączność nie gubił pingów to wygenerowałem soft z przekaznikiem i przyciskami i wyzwalacze i zrobiłem aktualizację z poziomu modułu i poszło interfejs co prawda mulił ale jakoś działało, to zorbiłem kolejna aktualizację z przekaźnikiem, przyciski wyzwalacze, krańcówki, sht30 i poszło zaktualizował się, działał ale co 10-15 min się restarował i tak ciągle z 2h jak obserwowałem, później jakoś przypadkiem nacisnąłem na nim przycisk rst aby go zrestartować i po tym wszystkie problemu ustały działa stabilnie od 18h, interfejs www działą błyskawicznie, nie wiem o co chodzi... jakaś złośliwość rzeczy martwych? Mam u siebie kilka tych modułów i nigdy nie miałem takich akcji..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lomax1983
Posts: 203
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

Po wgraniu aktualnego softu śmiga aż miło. Tylko cały czas sieje sieć SUPLA-GUI... i można się połączyć i zmieniać konfiguracje przez 192.168.4.1. Można to jakoś zablokować?
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Lomax1983 wrote: Sun Jun 02, 2024 12:10 pm Po wgraniu aktualnego softu śmiga aż miło. Tylko cały czas sieje sieć SUPLA-GUI... i można się połączyć i zmieniać konfiguracje przez 192.168.4.1. Można to jakoś zablokować?
A czemu urządzenie masz w trybie konfiguracji? Sprawdź jak masz ustawiony przycisk do wejścia w konfigurację lub masz nie podane jakieś dane np serwer itd.
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “GUI Generic”