Wsparcie dla ESP32 + LAN8720 (WT32_ETH01)

Lomax1983
Posts: 203
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

krycha88 wrote: Mon Jun 03, 2024 7:48 am A czemu urządzenie masz w trybie konfiguracji? Sprawdź jak masz ustawiony przycisk do wejścia w konfigurację lub masz nie podane jakieś dane np serwer itd.
No właśnie nie wiem czemu jest cały czas w trybie konfiguracji. Przycisk jest ustawiony na 10 wciśnięć. Dane do serwera wszystkie mam podane, ponieważ dodał mi w cloud WT32-ETH01. Normalnie mogę z aplikacji sterować obwodami. Oczywiście wszystko po LAN. Ale dodatkowo cały czas sieje sieć do konfiguracji.
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

U mnie też działa bez problemu ale cały czas sieje wifi. Mam podane wszystkie dane.
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
Lomax1983
Posts: 203
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

Pawel01rat wrote: Mon Jun 03, 2024 1:29 pm U mnie też działa bez problemu ale cały czas sieje wifi. Mam podane wszystkie dane.
Gdzieś na forum trafiłem, że zmiana sposobu wywołania trybu konfiguracyjnego z 10 wciśnięć na 5 sekund usuwa ciągłe sianie sieci. Troszkę z niedowierzaniem ale spróbowałem i pomogło :o :o :o .

Do WT32-ETH01 podłączyłem 2x ekspander MCP (16 INPUT x 16 OUTPUT). Gdy załączę przynajmniej jeden przekaźnik i na moment wyłączę zasilanie (sprawdzałem do 1 minuty) to po przywróceniu zasilania WT32-ETH01 się zawiesza. @Pawel01rat jak możesz zobacz czy u Ciebie jest podobnie.
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

Ja mam ustawione na 5 sekund i dalej sieje sieć. Co do przekaźników to mam jeden podpięty i ds-a.
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
Lomax1983
Posts: 203
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

Pawel01rat wrote: Mon Jun 03, 2024 7:37 pm Ja mam ustawione na 5 sekund i dalej sieje sieć. Co do przekaźników to mam jeden podpięty i ds-a.
Spróbuj odłączyć zasilanie na chwile przy włączonym przekaźniku, u mnie wiesza się WT32. Przywrócenie zasilania powoduje że przekaźnik jest nadal załączony mimo określenia, że po zaniku zasilania wyłącz.
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

Faktycznie po chwilowej utracie napięcia moduł się zawiesza i trzeba znów wejść w tryb konfiguracji i jeszcze raz zapisać ustawienia. Robiłem to na przekaźniku mechanicznym z optoizolacją zasilanym 5V. Drugi moduł działa bez problemu, podpięte dwa przekaźniki i nic się złego nie dzieje
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2
Lomax1983
Posts: 203
Joined: Tue Mar 09, 2021 8:29 pm
Location: Małe Trójmiasto

Post

Pawel01rat wrote: Tue Jun 04, 2024 9:16 am Faktycznie po chwilowej utracie napięcia moduł się zawiesza i trzeba znów wejść w tryb konfiguracji i jeszcze raz zapisać ustawienia. Robiłem to na przekaźniku mechanicznym z optoizolacją zasilanym 5V. Drugi moduł działa bez problemu, podpięte dwa przekaźniki i nic się złego nie dzieje
Poradziłeś sobie z tym zawieszaniem się modułu??
Pawel01rat
Posts: 32
Joined: Fri May 20, 2022 9:39 pm

Post

Chwilowo leży na półce bo nie mam czasu się za niego wziąć, ale ten drugi podłączyłem z dwoma różnymi przekaźnikami i po kilku wyłączeniach zasilania normalnie wstawał.
Wemos d1 mini + BME280
Sonoff sv + DTH11
Sonoff mini R2 (2szt.)
Sonoff basic R2

Return to “GUI Generic”