Shelly Plus 1PM

cypek80@gmail.com
Posts: 10
Joined: Thu Feb 03, 2022 9:36 pm

Post

Niestety mi również nie udało się zflashować niebieskikiego Shelly 1+_v0.1.9.
Dopiero teraz doczytałem o problemie.
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Odgrzebałem temat, bo potrzebowałem wrzucić Suplę na Shelly Plus 1PM.
Na CP2102 nie chciał się połączyć ale na FT232RL FTDI USB 3.3V 5.5V połączył się i wgrałem najnowszego GG według ustawień:

Image

Soft wygenerowany na podstawie JSON:

{"NAME":"Shelly Plus 1PM","GPIO":[0,0,0,0,192,2720,0,0,0,0,0,0,0,0,2656,0,0,0,0,2624,0,32,224,0,0,0,0,0,4736,0,0,0,0,0,0,0],"FLAG":0,"BASE":1,"CMND":"AdcParam1 2,10000,10000,3350"}

Moduł się zarejestrował bez problemu(manualnie).
Kalibracja przeprowadzona. Na razie wszystko działa jak należy.
Post wrzucam informacyjnie.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
vajera
Posts: 448
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Post

Jak wygląda sytuacja w przypadku Shelly Plus 2PM?
mareks6
Posts: 265
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm
Location: Opole

Post

Koledzy, przez pomyłkę zamówiłem 3szt Shelly 1PM PLUS zamiast zwykłego, sprawdzonego, opartego o ESP8266.

Czy na dzień dzisiejszy da się już osuplować ten moduł w wersji PLUS?

Return to “Shelly”