Generic a Loratap steronik rolet

falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Witam serdecznie.

Ustawiłenia GPIO dla przycisków
Ilość 2
1. GPIO4 bistabilny move up or down
Przycisk Stop - wyłącz
3. GPIO5 odwrócona logika.

Dodane 2 przekazniki
1. GPIO12 załączany stanem low
2. GPIO14.zalaczany stanem low

Znowu z telefonu działa super ale z włącznika pykanie przekaźnika jest tylko w jednym kierunku. W drugim kierunku brak reakcji. Tylko się opuszcza. Podnoszenie z włącznika nie działa. Co robię źle?
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Pokaż jak masz to skonfigurowane, ustawienia przekaźników i przycisków.
Fajnie by było jak byś podrzucił fotkę jak masz to podłączone.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Zdjęcia załączone.

Z góry dziękuję.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Jeszcze przyciski.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Załączona konfiguracja przycisków
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Zmień akcję w pierwszym przycisku na OPEN OR CLOSE--> Zapisz --> Ustaw czasy Multi na 0,25 a Hold na 0,4 --> Zapisz -->Reset i sprawdź czy działa.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Zmienione ,zapisane, zrestartowane

Niestety bez zmian. W jednym kierunku kliknięcie przekaźnika w drugim cisza.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

To zostaje albo uszkodzone urządzenie albo źle podłączone w puszce. Na szybko postawiłem taką konfigurację i działa bez problemu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.

Return to “GUI Generic”