Generic a Loratap steronik rolet

falder

Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.
falder

Napięcie dochodzi z włącznika więc to nie problem. Ale co się dzieje dalej to nie wiem.
robertklepacki94

falder wrote: Tue Jun 04, 2024 6:12 pm Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.
Multimetrem :D Jak możesz to zrób fotkę tego podłączenia, tak jeśli roleta działa z aplikacji to jedynie coś może być uszkodzenie na linii przełącznika.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
RomanG

Najpierw zmień dla przekaźników "Załączany stanem" => "HIGH" i "Reakcja po resecie" => "Wyłącz" (chociaż to jest mniej istotne).

edit;
Wydaje mi się to dziwne, bo przy Twoim ustawieniu SC500W musiałby podawać napięcie na oba kierunki jednocześnie bez wysterowania.
falder

Sorki ze sie nie odzywam. Niestety zadne zmiany nie przyniosly pozytywnego rezultatu.

Dzisiaj powinienem miec kolejna swiezyne to sprawdze.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
lukasz06

Spróbuj ustawić monostabilne
Lector

Nie ma zdjęć podłączenia więc trudno oceniać podłączenie włącznika.
Działa sterowanie z aplikacji - to OK.
Rozumiem ze działa jeden klawisz a drugi nie?

Jak się zachowucje Twój klawisz, jak klikasz góra i zwolnisz to zostaje czy wraca na środek (stop)?
1). jak zostaje to ustaw bistabilny
2). jak wraca na stop to monostabilny

Zamień w LoraTap przewody od klawiszy góra <-> dół i zobaczy czy działa roleta w tą samą stronę czy teraz w drugą.

Rozwiązanie:
a). Jak w drugą to znaczy ze masz źle podłączony klawisz (faza wchodzi do jednego z wyjść włącznika).
b1). Jak działa tak jak poprzednio to może być wina z modułem.
b2). Wgraj dedykowany firmware viewtopic.php?p=96522#p96522 i zobacz jak tu działa.

Mam takich modułów 14 i nie miałem problemów - soft od Lukfud.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
https://pool.lector.top/
falder

Witam serdecznie.

Okazało się że moduł loratap był uszkodzony. Zaprogramowalem nowy i działa jak złoto i z przycisków i z aplikacji.

Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie.
Pozdrawiam
Pietras81

falder wrote: Fri Jun 07, 2024 1:56 pm Witam serdecznie.

Okazało się że moduł loratap był uszkodzony. Zaprogramowalem nowy i działa jak złoto i z przycisków i z aplikacji.

Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie.
Pozdrawiam
Pokaz fote tego co nie działał, były przypadki ze brakowało trochę cyny przy tej zlaczce co podłącza się wlacznik.
https://pietras-81.aqi.eco/
Marcin970712

Witam. Pisze w tym temacie bo nie chce tworzyć nowego..czy ktoś wie jakie gpio ma przycisk resetu w Loratap sc500w. Po wygenerowaniu w GUI w ustawieniach jest tak
Gpio13 ale po wciśnieciu resetu 5sekund nic się nie dzieje. Lora nie rozgłasza sygnału. Chciałem to ustawić zebym mógł go wyprowadzić w tryb konfiguracyjny bez aplikacji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “GUI Generic”