Generic a Loratap steronik rolet

falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Napięcie dochodzi z włącznika więc to nie problem. Ale co się dzieje dalej to nie wiem.
robertklepacki94
Posts: 1004
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

falder wrote: Tue Jun 04, 2024 6:12 pm Podłączone jest chyba dobrze skoro działa z telefonu. No i podpiąć 3 kabelki do włącznika to raczej nie można się pomylić. Może wejście włącznika jest uszkodzone. Tylko nie wiem jak to zweryfikować.
Multimetrem :D Jak możesz to zrób fotkę tego podłączenia, tak jeśli roleta działa z aplikacji to jedynie coś może być uszkodzenie na linii przełącznika.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
RomanG
Posts: 303
Joined: Tue Jul 21, 2020 7:35 am

Post

Najpierw zmień dla przekaźników "Załączany stanem" => "HIGH" i "Reakcja po resecie" => "Wyłącz" (chociaż to jest mniej istotne).

edit;
Wydaje mi się to dziwne, bo przy Twoim ustawieniu SC500W musiałby podawać napięcie na oba kierunki jednocześnie bez wysterowania.
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Sorki ze sie nie odzywam. Niestety zadne zmiany nie przyniosly pozytywnego rezultatu.

Dzisiaj powinienem miec kolejna swiezyne to sprawdze.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
lukasz06
Posts: 874
Joined: Sun Jul 17, 2022 6:53 pm

Post

Spróbuj ustawić monostabilne
User avatar
Lector
Posts: 1454
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań

Post

Nie ma zdjęć podłączenia więc trudno oceniać podłączenie włącznika.
Działa sterowanie z aplikacji - to OK.
Rozumiem ze działa jeden klawisz a drugi nie?

Jak się zachowucje Twój klawisz, jak klikasz góra i zwolnisz to zostaje czy wraca na środek (stop)?
1). jak zostaje to ustaw bistabilny
2). jak wraca na stop to monostabilny

Zamień w LoraTap przewody od klawiszy góra <-> dół i zobaczy czy działa roleta w tą samą stronę czy teraz w drugą.

Rozwiązanie:
a). Jak w drugą to znaczy ze masz źle podłączony klawisz (faza wchodzi do jednego z wyjść włącznika).
b1). Jak działa tak jak poprzednio to może być wina z modułem.
b2). Wgraj dedykowany firmware viewtopic.php?p=96522#p96522 i zobacz jak tu działa.

Mam takich modułów 14 i nie miałem problemów - soft od Lukfud.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
falder
Posts: 13
Joined: Sun Oct 04, 2020 4:59 pm

Post

Witam serdecznie.

Okazało się że moduł loratap był uszkodzony. Zaprogramowalem nowy i działa jak złoto i z przycisków i z aplikacji.

Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie.
Pozdrawiam
Pietras81
Posts: 1856
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

falder wrote: Fri Jun 07, 2024 1:56 pm Witam serdecznie.

Okazało się że moduł loratap był uszkodzony. Zaprogramowalem nowy i działa jak złoto i z przycisków i z aplikacji.

Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie.
Pozdrawiam
Pokaz fote tego co nie działał, były przypadki ze brakowało trochę cyny przy tej zlaczce co podłącza się wlacznik.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “GUI Generic”