Nie miałem w rękach takiego modułu ale to co napisałem jako pierwsze i drugie napewno jest do przestawiania.wasilek wrote: Tue Mar 19, 2024 7:33 pmSorry, że nie w temacie.... Napisałem w tym temacie bo jest i o wyzwalaczach akcji i o sterowaniu roletami.robertklepacki94 wrote: Tue Mar 19, 2024 7:04 pm Po trzecie z jakiego korzystasz dokładnie modułu bo w SRW nie ma takich ustawień.
Mam wgraną suple do sc500w.
SRW-01 i wyzwalacz akcji
-
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
W ustawieniach przycisku mam "step by step", "move up or move down" i "oper or close"...
-
Tak, jak kolega wyżej pisze; ustaw najpierw przycisk na monostabilny (może być "wciśnięcie") i akcję na "open or close".
-
Hej. Niestety nie miałem jak wcześniej powrócić do tematu. Już mam ustawioną na monostabilny (open or close).RomanG wrote: Tue Mar 19, 2024 8:06 pm Tak, jak kolega wyżej pisze; ustaw najpierw przycisk na monostabilny (może być "wciśnięcie") i akcję na "open or close".
Wchodzę w wyzwalacze akcji, wybieram "Wyzwalacz #1", następnie "Przełączenie 2x" wybieram kanał z tą roletą i zaznaczam "zasłoń". To samo robię z "Wyzwalaczem #2" tylko, że wybieram "odsłoń". Zapisuje zmiany i nie działa

Już zamieniałem wyzwalacz 1 z 2 i dalej nie działa

Co robię źle? Bo mi się już pomysły wyczerpują

-
Przed chwilą podłączyłem LoraTap-a i wyzwalacze działają prawidłowo, zarówno na niego samego, jak i na inne moduły.
Czy ten Twój bez wyzwalaczy działa prawidłowo?
-
Z przycisków dziala super, tylko musze trzymać. Może coś robię źle z wyzwalczami? Bo przy opcji "wlaczenie" i "wylaczenie" mam wykrzykniki z informacją "ten wyzwalacz jest używany lokalnie...." Ale nie wiem czy to ma znaczenie i czy tak ma byc, ale mialem to od początku.
-
Nie powinieneś mieć wykrzykników przy tych wyzwalaczach. Jeżeli możesz je wyczyścić, to zrób to. Sprawdź jeszcze raz, czy na urządzeniu masz ustawione przyciski monostabilne.
Jeżeli to nie zadziała, to usuń moduł z cloud-u i ponownie zarejestruj.
edit; wysłałem pw, bo tu śmiecimy.
Jeżeli to nie zadziała, to usuń moduł z cloud-u i ponownie zarejestruj.
edit; wysłałem pw, bo tu śmiecimy.
Last edited by RomanG on Tue Apr 16, 2024 5:53 pm, edited 1 time in total.
-
@wasilek masz tak w ogóle skalibrowane rolety ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Dzieki RomanowiG problem rozwiazany
Wystarczylo usunac modul cloud i dodac na nowo
Przy okazji zrobilem aktualizacje. Nie wiem czy samo usuniecie i dodadnie pomoglo czy dodatkowo aktualizacja. Ale dziala. Dzieki Roman!!!

-
Już chyba domyśliłem się co mogło być przyczyną.
Po wgraniu firmware z gui generic miałem z automatu przycisk bistabilny i tak dodałem do clouda. Po zmianie na monstabilny nic się nie zmieniło w cloudzie, więc należało usunąć i oddać na nowo.
Po wgraniu firmware z gui generic miałem z automatu przycisk bistabilny i tak dodałem do clouda. Po zmianie na monstabilny nic się nie zmieniło w cloudzie, więc należało usunąć i oddać na nowo.