SRW-01 i wyzwalacz akcji

Sterownik rolet
robertklepacki94
Posts: 1007
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

wasilek wrote: Tue Mar 19, 2024 7:33 pm
robertklepacki94 wrote: Tue Mar 19, 2024 7:04 pm Po trzecie z jakiego korzystasz dokładnie modułu bo w SRW nie ma takich ustawień.
Sorry, że nie w temacie.... Napisałem w tym temacie bo jest i o wyzwalaczach akcji i o sterowaniu roletami.
Mam wgraną suple do sc500w.
Nie miałem w rękach takiego modułu ale to co napisałem jako pierwsze i drugie napewno jest do przestawiania.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
wasilek
Posts: 24
Joined: Fri Jun 05, 2020 12:38 pm
Location: Wrocław

Post

W ustawieniach przycisku mam "step by step", "move up or move down" i "oper or close"...
RomanG
Posts: 308
Joined: Tue Jul 21, 2020 7:35 am

Post

Tak, jak kolega wyżej pisze; ustaw najpierw przycisk na monostabilny (może być "wciśnięcie") i akcję na "open or close".
wasilek
Posts: 24
Joined: Fri Jun 05, 2020 12:38 pm
Location: Wrocław

Post

RomanG wrote: Tue Mar 19, 2024 8:06 pm Tak, jak kolega wyżej pisze; ustaw najpierw przycisk na monostabilny (może być "wciśnięcie") i akcję na "open or close".
Hej. Niestety nie miałem jak wcześniej powrócić do tematu. Już mam ustawioną na monostabilny (open or close).

Wchodzę w wyzwalacze akcji, wybieram "Wyzwalacz #1", następnie "Przełączenie 2x" wybieram kanał z tą roletą i zaznaczam "zasłoń". To samo robię z "Wyzwalaczem #2" tylko, że wybieram "odsłoń". Zapisuje zmiany i nie działa :(
Już zamieniałem wyzwalacz 1 z 2 i dalej nie działa :(

Co robię źle? Bo mi się już pomysły wyczerpują :(
RomanG
Posts: 308
Joined: Tue Jul 21, 2020 7:35 am

Post

wasilek wrote: Tue Apr 16, 2024 11:48 am Co robię źle? Bo mi się już pomysły wyczerpują :(
Przed chwilą podłączyłem LoraTap-a i wyzwalacze działają prawidłowo, zarówno na niego samego, jak i na inne moduły.
Czy ten Twój bez wyzwalaczy działa prawidłowo?
wasilek
Posts: 24
Joined: Fri Jun 05, 2020 12:38 pm
Location: Wrocław

Post

Z przycisków dziala super, tylko musze trzymać. Może coś robię źle z wyzwalczami? Bo przy opcji "wlaczenie" i "wylaczenie" mam wykrzykniki z informacją "ten wyzwalacz jest używany lokalnie...." Ale nie wiem czy to ma znaczenie i czy tak ma byc, ale mialem to od początku.
RomanG
Posts: 308
Joined: Tue Jul 21, 2020 7:35 am

Post

Nie powinieneś mieć wykrzykników przy tych wyzwalaczach. Jeżeli możesz je wyczyścić, to zrób to. Sprawdź jeszcze raz, czy na urządzeniu masz ustawione przyciski monostabilne.
Jeżeli to nie zadziała, to usuń moduł z cloud-u i ponownie zarejestruj.

edit; wysłałem pw, bo tu śmiecimy.
Last edited by RomanG on Tue Apr 16, 2024 5:53 pm, edited 1 time in total.
robertklepacki94
Posts: 1007
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

@wasilek masz tak w ogóle skalibrowane rolety ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
wasilek
Posts: 24
Joined: Fri Jun 05, 2020 12:38 pm
Location: Wrocław

Post

Dzieki RomanowiG problem rozwiazany ;) Wystarczylo usunac modul cloud i dodac na nowo :-) Przy okazji zrobilem aktualizacje. Nie wiem czy samo usuniecie i dodadnie pomoglo czy dodatkowo aktualizacja. Ale dziala. Dzieki Roman!!!
wasilek
Posts: 24
Joined: Fri Jun 05, 2020 12:38 pm
Location: Wrocław

Post

Już chyba domyśliłem się co mogło być przyczyną.
Po wgraniu firmware z gui generic miałem z automatu przycisk bistabilny i tak dodałem do clouda. Po zmianie na monstabilny nic się nie zmieniło w cloudzie, więc należało usunąć i oddać na nowo.

Return to “ZAMEL SRW-01”